Haber 10 bin adım kuralını geride bırakan Japon yürüyüş tekniği: 10 kat fazla fayda sağlıyor

10 bin adım kuralını geride bırakan Japon yürüyüş tekniği: 10 kat fazla fayda sağlıyor

Günümüzde sağlıklı kalmak için sıkça önerilen “günde 10 bin adım” hedefi, çoğu insan için zaman açısından büyük bir yük. Ancak 2007 yılında Japonya’da geliştirilen özel bir yürüyüş tekniği, bu hedefe etkili ve daha kısa bir alternatif sunuyor.

6ZJ4d7YMv0eGjr_tLrOmVQ.jpg

Bu yöntem sadece 30 dakika sürüyor ama geleneksel yürüyüşten 10 kata kadar daha fazla fayda sağlayabiliyor. Üstelik özel bir ekipmana ihtiyaç duymadan her yaştan birey için uygulanabilir.
w2Mp7iNHYUuMn2DTFbxl-Q.jpg

Bu tekniğin temeli, hızlı ve yavaş yürüyüş arasında geçişler yapmaya dayanıyor. 30 dakikalık antrenman beş döngüden oluşuyor:3 dakika tempolu yürüyüş3 dakika rahat yürüyüşToplamda 30 dakika süren bu döngü, kasları hem çalıştırıyor hem de dinlendiriyor. Bu şekilde vücut kısa sürede yüksek verim alıyor. Yani önemli olan ne kadar adım attığınız değil, nasıl yürüdüğünüz.
bk8908P9FUmYAQODJnX6_w.jpg

Yapılan araştırmalar, bu tekniği düzenli uygulayan kişilerde ciddi gelişmeler görüldüğünü ortaya koydu:Aerobik kapasite: 29 kat daha fazla artışBacak gücü: 10 kat daha fazla gelişimKan basıncı kontrolü: 3 kat daha iyi yönetimBu rakamlar, tekniğin sıradan yürüyüşe kıyasla neden bu kadar etkili olduğunu açıkça gösteriyor. Üstelik günde 10 bin adım yürümek genellikle 1-2 saat alırken, bu yöntem sadece 30 dakika sürüyor.
R55puRYEyUCnsbaPFmNc2Q.jpg

Bu yöntem, özellikle: Uzun yürüyüşlere vakit ayıramayanlar Daha etkili egzersiz arayanlar Yeni başlayanlar ya da düşük etkili egzersiz tercih edenler için ideal. Yapmanız gereken tek şey iyi bir yürüyüş ayakkabısı ve zaman takibi yapabileceğiniz bir saat.
xSrxcBQNsESv89F3ub10zA.jpg

Eğer siz de 10 bin adım hedefiyle başa çıkmakta zorlanıyorsanız, Japon yürüyüş tekniğini denemeyi düşünebilirsiniz.
IXq5tHvxfkuiMob1SJkmVg.jpg

Günde sadece 30 dakikayla, kondisyonunuzu artırabilir, kaslarınızı güçlendirebilir ve kalp sağlığınızı koruyabilirsiniz. Üstelik bunu hayatınıza kolayca entegre edebilirsiniz.Zamanı verimli kullanmak ve sağlıklı kalmak hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Üst Alt