Haber 2023 Jandarma subay-astsubay alım sonuçları açıklandı (vatandas.jandarma.gov.tr sonuç sorgulama)

Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
2023 Jandarma subay-astsubay alım sonuçları açıklandı (vatandas.jandarma.gov.tr sonuç sorgulama)

2023 Jandarma subay-astsubay alım sonuçlarıyla ilgili açıklama geldi. Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sitesindeki duyurular bölümünde sonuç ekranlarında yer verildi.Adaylar başvuru sonuçlarını e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ve şifre ile kontrol edilebilecek.

cZhqiJ-8z0-rYg8zHLCfEA.jpg

Jandarma Genel Komutanlığı'nda istihdam edilmek üzere muvazzaf/sözleşmeli kadın-erkek astsubay ve subay alımı başvuruları, ocak ayında tamamlanmıştı. Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yer alacak subay ve astsubay alımı için başvurular değerlendirildi, sonuçlar ilan edildi. Jandarma Genel Komutanlığı resmi internet sitesi üzerinden sonuçlarla ilgili açıklama yapıldı.
3kC_dYL1b0KE61LDSzImWg.jpg

Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde yer alacak subay ve astsubay alımı için başvurular değerlendirildi, sonuçlar ilan edildi.
URa49yMDT0m6UtVDNvO49Q.jpg

Jandarma Genel Komutanlığı'nın resmi internet sitesindeki duyurular bölümünde sonuç ekranlarında yer verildi. Adayların sınav sonuçlarını internet adresi Personel Temin Sistemi ‘‘Sonuç Bilgileri’’ bölümü altında ‘‘sonuçlarım’’ kısmından seçim yaparak görüntüleyebiliyor. SONUÇ SORGULAMA EKRANI
E3aBSrddp0eYX3bVC11rNw.jpg

Adayların başarı sıralamasına esas puanı;(1) KPSS puanı istenmeyen Güverte branşı için; fiziki yeterlilik sınavı puanın %40’ı, VKİ puanının %10’u ve mülâkat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanı, VKİ puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.(2) KPSS puanı istenen branşlar için; KPSS puanının %40’u, fiziki yeterlilik sınavı puanın %20’si, VKİ puanının %10’u ve mülakat sınavı puanının %30’nun toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS puanı, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanı, VKİ puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir.b. Erkek ve kadın adaylar ayrı ayrı olarak her bir branş için; asıl, yedek ve başarısız olmak üzere sınav sonuç listesi düzenlenir. Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları için asıl adayların % 30’una tekabül eden sayıda yedek aday, diğer adaylar için ise adayların bir katına tekabül eden sayıda yedek belirlenir. Şehit veya vazife malulü eş ve çocukları statüsünde başvuru yapan adaylar, normal aday statüsünde asıl aday olarak başarılı olamaması durumunda; Şehit veya vazife malulü ve çocukları kontenjanında değerlendirilir.
 
Üst Alt