Haber 6'lı masanın (Millet İttifakı) cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak? İYİ Parti'den tarih açıklaması

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
6'lı masanın (Millet İttifakı) cumhurbaşkanı adayı ne zaman açıklanacak? İYİ Parti'den tarih açıklaması

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı kim olacak? Bu sorunun yanıtı için gözler 6'lı masanın 2 Mart Perşembe günü yapacağı toplantıya çevrildi. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, "2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek.'' dedi.

Siyasette adaylık polemiği sürerken 6'lı masa, 2 Mart'ta "Cumhurbaşkanı adaylığı" gündemiyle toplanacak.

Altı liderin, ilk kez isimler üzerinden adaylık değerlendirmesi yapacağı öğrenilirken konuya ilişkin İYİ Parti'den yeni açıklama geldi.

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, parti genel merkezinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Saadet Partisi ev sahipliğinde düzenlenecek toplantı hakkında konuşan Zorlu, "2 Mart'ta Millet İttifakı 13'üncü cumhurbaşkanını belirleyecek. Bu iradeyi gösterecek ve en kısa zamanda da bu iradenin ortaklaşmasıyla bunu milletimizle paylaşacağız. Biz İYİ Parti olarak milletimizin neyi istediğini, neyi beklediğini biliyoruz. Bu sorumlulukla sayın Genel Başkanımız görüşmelerini gerçekleştiriyor." dedi.

"GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR"

Aday isminin son toplantıyla birlikte belli olacağının altını çizen Zorlu, dün gerçekleşen Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesine ilişkin de "Dün görüşmeden sonra bazı yayınlarda aday üzerinde mutlak bir anlaşma olduğu ya da bize atfen kullanılan ve asla kabul etmeyeceğimiz 'pazarlık' gibi ifadeler, bunların hiçbirisi gerçeği yansıtmamaktadır." ifadelerini kullandı.

ALTILI MASANIN ADAYI KİM OLACAK?

Kulislerde öne çıkan isim, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Kılıçdaroğlu'nu "doğru aday" olarak gördüklerini açıklamıştı.

İYİ Parti ise sürecin başından itibaren "kazanacak aday" vurgusu yapıyor.

Millet İttifakı'nda bir adaylık tartışması yaşanıp yaşanmadığı da bir süredir gündemde.

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, TV100 yayınında, bir kriz yaşanmasını beklemediğini söyledi. Karamollaoğlu, görüşmelerde 2 ismin daha gündeme geldiğini açıkladı. Saadet lideri, bu isimlerin Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş olduğunu söyledi.

Öte yandan Mansur Yavaş da katıldığı bir televizyon programında cumhurbaşkanı adaylığına ilişkin 6'lı masanın en uygun kararı vereceğini vurgulayarak "Beni aday gösterirse benim için görevdir.” dedi.
 
Üst Alt