Haber ABD ve Güney Kore'den geniş çaplı askeri çıkarma tatbikatı

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
ABD ve Güney Kore'den geniş çaplı askeri çıkarma tatbikatı

Güney Kore ve ABD, Seul'un güneydoğusunda savaş gemileri, çıkarma gemileri, hayalet uçaklar, saldırı helikopterleri ve iki taraftan binlerce askerin katılımıyla geniş çaplı bir askeri çıkarma tatbikatı düzenledi. Tatbikatın amacının iki müttefik ülkenin bölgesel barış için yeteneklerini güçlendirmek olduğu belirtildi.

cu35g_8w8Euk4Nj3ygC-1w.jpg

Yonhap'ın haberine göre, ABD ve Güney Kore'nin mart başlarında başlattığı "Ssangyong" (İkiz Ejder) adı verilen tatbikat Seul'un 272 kilometre güneydoğusundaki Pohang kenti ve çevresinde devam etti.
KRLOorPMpUenGUl94MRsgA.jpg

Savaş gemileri, çıkarma gemileri, hayalet uçaklar, saldırı helikopterleri ve iki taraftan binlerce askerin katıldığı çıkarma tatbikatı, Güney Kore ve ABD savaş uçaklarının müttefik kuvvetlerin amfibi manevralarının önünü açmak için düşman mevzileri olarak belirlenen bir bölgeyi bombalamasıyla başladı.
0LJ9NFqFKESxxJ9NsrAjPA.jpg

Güney Kore Genelkurmay Başkanı General Kim Seung Kyum, Güney Kore-ABD Müşterek Kuvvetler Komutanlığı Başkanı Orgeneral Paul LaCamera, Seul Donanma Operasyonları Komutanı Oramiral Lee Jong Ho ve diğer yetkililerin de hazır bulunduğu tatbikatın bir kısmında da Güney Kore ve ABD güçleri denizden çıkarma yaptı.
diNCNyOACEyXrckwjZdJOA.jpg

ABD 13'üncü Deniz Sefer Biriminde iletişim stratejisi ve operasyonlardan sorumlu Yüzbaşı Kevin Buss, tatbikatın, müttefiklerin bölgesel barış için yeteneklerini güçlendirmeyi amaçladığını söyledi.
xQXYpRFcrkacFjrWa-ernA.jpg

Güney Kore donanmasından Albay Yoo Chang Hoon ise "Tatbikat, kararlı muharebe duruşumuzu ortaya koyarken Güney Kore ve ABD Deniz Kuvvetlerinin herhangi bir düşman provokasyonunu anında cezalandırabilecek müşterek savunma duruşunu daha da güçlendirecektir." dedi.
BtmJCdOLWUCS0wHf23B_zw.jpg

Tatbikatın 3 Nisan'a kadar devam edeceği belirtildi.
cOdRdTwOq06gCyNg0yz4Dw.jpg

ABD ve Güney Kore, 5 yıl aradan sonra ilk Ssangyong tatbikatını bu ay başlarında başlatmıştı.
4biUy_uxUUycVqj6POGTYQ.jpg

Güney Kore'nin önceki Devlet Başkanı Moon Jae In yönetiminin Güney ve Kuzey Kore arasındaki yakınlaşma çabaları nedeniyle tatbikat 2018'den bu yana yapılmamıştı.
dnGqIOnx5UyHiY9qMBmdUw.jpg

4sH9n3VAm0qnrhvRxw7okQ.jpg

0jl_NGeiNUCN391xQlHX6Q.jpg

Cx_DzNdLI0Cq-hBKblvwEw.jpg

oRgMUX1t10WlRWzEvyjz_w.jpg


 
Üst Alt