Haber ABD'nin Mississippi eyaletindeki hortum: 26 ölü

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
ABD'nin Mississippi eyaletindeki hortum: 26 ölü

ABD'nin Mississippi eyaletini vuran hortum ve güçlü gök gürültülü fırtınalar nedeniyle Mississippi'de 25, Alabama'da 1 kişi hayatını kaybetti. Pek çok ev ve araç zarar görürken, bölgede arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

MrDl7ORtHUa7VX0DkL_jsQ.jpg

Mississippi Acil Durum Yönetimi Ajansı'ndan yapılan açıklamada, hortum ve fırtınalar sebebiyle aralarında bir baba ile kızının da bulunduğu 25 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
U-NDzP5gK0SRS0DlPDlTvw.jpg

Ajansın Twitter hesabından yapılan paylaşımda ölü sayısı doğrulanarak "düzinelerce kişinin yaralandığı ve 4 kişinin kayıp olduğu" kaydedildi ve "Maalesef bu rakamların artması bekleniyor." ifadesi kullanıldı.
htX-2SoPLECBkKS5qlmsZg.jpg

Mississippi Valisi Tate Reeves de Twitter'dan yaptığı paylaşımda, hortumdan etkilenenler için tıbbi desteği etkinleştirdiklerini, ambulans ve diğer acil durum araçlarını artırdıklarını belirterek, arama ve kurtarma faaliyetlerinin aktif şekilde yürütüldüğü bilgisini verdi.
FKUK3u5fjkGSLahw3eMiMA.jpg

Ulusal Hava Durumu Servisi (NWS), afet öncesi, eyaletin "Rolling Fork bölgesine doğru ilerleyen bir kasırga" konusunda uyarı paylaşmış, "Hayatınızı korumak için hemen saklanın." ifadesine yer vermişti.
ywzJOdwJ70ObprbSvlMrLQ.jpg

Ölü sayısının artmasından endişe ediliyor.
Nlk4gGYwGE2TjTdHi0ON6Q.jpg

Hortumların etkili olduğu Alabama eyaletinde de Morgan İlçe Acil Durum Yönetimi Ofisi'nden, 1 kişinin hayatını kaybettiği açıklaması yapıldı.
WgMRSnqyzUOTV_eizDJ39g.jpg

xCCdp9NiakWfpExt1EOg9g.jpg

AG7tfr6sgEG7-SKs6RPqkQ.jpg

2z_9GULO_ECz7h01ZqRLEw.jpg

jspt16vc1k6Gtx08MbwpXQ.jpg


 
Üst Alt