Altay tankının seri üretimin yapılacağı fabrikada hummalı bir çalışma var. Üretim üssünde hedef, Altay Tankı'nı yıl sonuna kadar teslim etmek.

Türk savunma sanayisinin en önemli projelerinden ALTAY Ana Muharebe Tankı'nın seri üretimi, Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nde (HAB) kurulan üretim üssünde başladı.

BMC Savunma ve tankın yerli güç grubu BATU'nun geliştirilip üretileceği BMC Power'a ev sahipliği yapan tesisiste, yerli olarak üretilen endüstriyel robotları kullanılırken, yeni nesil üretim teknolojilerinden yararlanılıyor.

Üretim üssünde ALTAY Tankı'nın seri üretimi başladı, tesisin resmi açılışında ilk teslimat yapılacak.

BMC Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, "Ülkemizin 100 yıllık hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. ALTAY tankımızda seri üretime başladık. Büyük bir tören olacak. Yüksek makamlarımızın takvimlerine göre ne zaman uygun olursa o zaman gerçekleştireceğiz" dedi.

Önceki yıl BMC Power'da yerli askeri motorların üretimine başladıklarını dile getiren Tosyalı, şöyle konuştu: "Kara ve deniz araçlarımızın ihtiyacı olan 400-1500 beygir güç üreten motorlarımızı üretmeye başlamıştık. Şimdi de geçen sene temelini attığımız tank fabrikamız seri üretime başladı. İnşallah çok yakın bir zamanda resmi açılış töreninin ardından da kuvvetlerimizin ve dost ülkelerimizin savunma sanayisindeki ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde üretimine devam edecek."

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.