Temel Çözümleri Deneyin
- USB kablosunu çıkarıp tekrar takın: Kablo telefonunuza veya aracınızdaki USB portuna düzgün takılmamışsa, bağlantı kesintili olabilir veya hiç bağlantı olmayabilir. Android Auto'yu kullanabilmek için kablonun her iki ucunu da düzgün taktığınızdan emin olun.
- Telefonunuzda Wi-Fi ve Bluetooth'u etkinleştirin: Kablosuz Android Auto kullanıyorsanız, Android akıllı telefonunuzun Bluetooth ve Wi-Fi özelliklerini açmanız çok önemlidir. Bunu yapmamak, telefonunuzun aracınızın müzik sistemine bağlanmasına izin vermez.
- Veri aktarım özelliğine sahip bir USB kablosu kullanın: Kaliteli bir USB kablosu kullanın, tercihen akıllı telefon üreticinizin kendi ürettiği bir kablo. Üçüncü taraf bir kablo kullanıyorsanız, yalnızca şarj için tasarlanmış kablolar Android Auto'yu desteklemediğinden, veri aktarımını desteklediğinden emin olun.
- Telefonunuzun çalışan bir mobil veri bağlantısına sahip olduğundan emin olun: Mobil veri, Android Auto'nun çalışması için gerekli olmasa da, Android Auto'daki uygulamalar ve hizmetler çalışmak için aktif bir internet bağlantısına bağlıdır. Bu nedenle aktif bir mobil veri bağlantısına sahip olmak hayati önem taşır.
- Android Auto Uygulamasını Güncelleyin: Bazen, Android Auto arayüzü eski veya güncel olmayan bir uygulama sürümünü desteklemeyebilir. Ayrıca, uygulamanın belirli bir sürümü bazı cihazlarda sorunlara neden olabilir. Bunu çözmenin en iyi yolu, Android Auto'yu Google Play Store'dan güncellemektir.
1. Çözüm Yöntemi : Android Auto Uygulamasının Önbelleğini Temizleyin
Düzgün çalışmayan bir uygulamanın önbelleğini temizlemek genellikle sorunu çözer. Android Auto da çalışmıyorsa bunu deneyebilirsiniz. İşte Android Auto'nun önbelleğini nasıl temizleyebileceğiniz.Adım 1: Akıllı telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın ve Uygulamalar bölümüne gidin.
Adım 2: Aşağı kaydırarak Android Auto'yu bulun ve üzerine dokunun.
3. Adım: Depolama seçeneğini seçin.
4. Adım : Şimdi, Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.
2. Çözüm Yöntemi : Bağlı Araçları Unutun ve Yeniden Ekleyin
Akıllı telefonunuzdaki Android Auto uygulaması, bağlı araçları unutmanıza ve onlarla bağlantıyı kesmenize olanak tanır. Bunu yapabilir ve telefonunuzu aracınızın multimedya sistemiyle tekrar eşleştirebilirsiniz. İşte nasıl yapılır.Adım 1: Telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın ve arama simgesine dokunun.
Adım 2: Android Auto'yu arayın ve çıkan sonucu seçin.
3. Adım: " Önceden bağlanmış araçlar" seçeneğine dokunun.
4. Adım : Ekranın sağ üst köşesindeki üç noktalı menüyü seçin ve "Tüm araçları unut" seçeneğini belirleyin.
5. Adım : Önceki menüye geri dönün ve "Araç Bağla"yı seçin. Telefonunuzu aracın multimedya sistemine bağlamak için ekrandaki talimatları izleyin.