Temel Düzeltmeler:
- Geri dönüşüm kutusunu temizleyin: Çoğu Android uygulamasının, fikrinizi değiştirirseniz silinen öğeleri 30 güne kadar tutan özel bir geri dönüşüm kutusu veya çöp kutusu klasörü vardır. Ancak, bu veriler yine de depolama alanı kaplar. Bu nedenle, Android telefonunuzdaki çöp kutusunu bulun ve temizleyin.
- Uygulamaların Lite sürümlerini yükleyin: Çoğu uygulamanın Lite sürümü vardır. Ve daha az özelliği olmasına rağmen, daha az depolama alanı kaplar. Bu nedenle, depolama alanından tasarruf etmek için çok kullanmadığınız belirli uygulamaların Lite sürümünü tercih edebilirsiniz.
- Verileri SD karta aktarın: Çoğu Android cihaz SD kart desteğiyle gelir. Bu nedenle, bazı önemsiz cihaz verilerini ve hatta uygulamaları SD karta yükleyerek cihaz depolama alanını boşaltabilirsiniz.
1. Düzeltme Yöntemi : Uygulama Önbelleğini Sıfırlama
Çoğu uygulama düzgün çalışmasını sağlamak için önbellek toplar. Ancak bu önbellek aynı zamanda Android telefonunuzdaki depolama alanını da kaplar. Bu nedenle, telefonunuzda yeterli alan yoksa, uygulama verilerini etkilemeden uygulama önbelleğini temizleyerek serbest bırakın. İşte nasıl yapacağınız.Adım 1: Ayarlar'ı açın > Uygulamalar'a dokunun > ilgili uygulamaya dokunun.
Adım 2: Burada, Depolama > Önbelleği temizle öğesine dokunun . Bu adımları diğer uygulamalar için tekrarlayın.
2. Düzeltme Yöntemi : İstenmeyen Verileri Silin
Ayrıca depolama alanını boşaltmak için Android telefonunuzdaki bazı önemsiz uygulamaların verilerini silebilirsiniz. Bunu yapmanın uygulamadan çıkış yapmanıza neden olabileceğini unutmayın. İşte nasıl yapacağınız.Adım 1: Ayarlar → Uygulamalar → İlgili uygulama → Depolama bölümüne gidin.
Adım 2: Verileri temizle'ye dokunun . İstendiğinde, onaylamak için Sil'e dokunun . Bu işlemi diğer uygulamalar için tekrarlayın.
Bunun dışında, WhatsApp gibi bazı uygulamalar uygulama verilerini temizlemek için özel seçeneklere sahiptir. Bunu da kullanabilirsiniz. Ek olarak, önemsiz dosyaları da Dosyalar uygulamasından silebilirsiniz.
3. Düzeltme Yöntemi : İstenmeyen Uygulamaları Kaldırın
İndirdiğiniz uygulamalar da depolama alanının önemli bir kısmını kaplar. Alanı hızla boşaltmak için, Android telefonunuzdan istenmeyen uygulamaları kaldırın. İşte nasıl.Adım 1: İlgili uygulamaya uzun basın ve Kaldır seçeneğine dokunun.
Adım 2: Onaylamak için Tamam'a dokunun . Diğer istenmeyen uygulamaları kaldırmak için bu işlemi tekrarlayın
4. Düzeltme Yöntemi : Google Photos'u Kullanarak Alan Açın
Ben genelde hafıza kartıyla telefonu kullandığım için bu Yöntemi kullanmıyorum. Fakat siz kullanmak isterseniz bu Yöntemi kullanın. Fotoğraflar ve videolar da Android telefonunuzda istenmeyen yer kaplayabilir. Bu nedenle, Google Photos yedeklemesi etkinleştirildiyse, bu öğeleri cihazınızın depolama alanından silin. Bu şekilde, fotoğraflarınız ve videolarınız depolama alanı boşaltılırken bulutta kalır. İşte nasıl.Adım 1: Google Fotoğraflar'ı açın ve profil simgenize dokunun.
Adım 2: Alanı boşalt'a dokunun . Ardından, onaylamak için Boşalt'a dokunun.