Nasıl Yapılır? Android Telefonlarda Çalışmayan Alarmı Düzeltme Yöntemleri

1000104062.png

Temel Düzeltmeler:​

• Telefonunuzu yeniden başlatın: Telefonunuzu yeniden başlatmak, Android telefonunuzun alarmının çalmamasına neden olabilecek geçici hataları veya aksaklıkları gidermenize yardımcı olabilir. Güç düğmesine uzun basın ve bunu yapmak için menü seçeneklerini kullanın.
  • Alarm sesinin maksimuma ayarlandığından emin olun: Android telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın veya ses kontrollerini kullanarak alarm sesini maksimuma ayarlayın.
  • Başka bir alarm tonu kullanmayı deneyin: Mevcut alarm tonunuz düşükse, çalsalar bile alarmları kaçırabilirsiniz. Bu nedenle, alarm tonunu daha yüksek yapın. Sorunu çözüp çözmediğini kontrol edin.
  • Saat uygulaması güncellemelerini kontrol edin: Bazı yazılım hataları da alarmların çalışmamasına neden olabilir. Bu durumda, Saat uygulaması için en son uygulama güncellemelerini kontrol edip yükleyebilir ve alarmı tekrar ayarlamayı deneyebilirsiniz.

1. Düzeltme Yöntemi : Saat Uygulaması Bildirimlerini Etkinleştir​

Çoğu durumda, Saat uygulamasından gelen sessiz bildirimler alarmın çalmamasına neden olabilir. Bu olduğunda, Saat uygulaması için bildirim ayarlarını açın ve Android telefonunuzda tüm bildirimlerin etkinleştirildiğinden emin olun. İşte nasıl yapacağınız.

Adım 1: Saat uygulamasına uzun basın ve i simgesine dokunun. Burada Bildirimler'e dokunun.

Adım 2: Bu sayfada tüm bildirim geçişlerinin etkinleştirildiğinden emin olun.

1748376316274.png1748376339279.png1748376351181.png

2. Düzeltme Yöntemi : Pixel Telefonlarda Döndürmeyi Devre Dışı Bırakma​

Google Pixel telefonlarında Rahatsız Etmeyin özelliğini etkinleştiren Flip to Shhh özelliği bulunur. Bu özellik etkinleştirildiğinde, telefonunuzu ters çevirmek Rahatsız Etmeyin özelliğini açar ve sonunda alarmı susturur. Bunu durdurmak için Pixel telefonunuzda Flip to Shhh özelliğini devre dışı bırakın. İşte nasıl yapacağınız.

Adım 1: Ayarlar'ı açın > Bildirimler > Rahatsız Etmeyin'e dokunun.

1748376421170.png1748376429871.png

Adım 2: Ardından, Zamanlamalar'a dokunun . Seçeneklerden, Shhh Çevir'e dokunun ve geçişi kapatın.

1748376480149.png1748376490818.png1748376505953.png

3. Düzeltme Yöntemi : DND'yi devre dışı bırakın​

Rahatsız Etmeyin (DND) akıllı telefonlarda kullanışlı bir özellik olsa da, alarmlarınızın sessize alınmasına neden olabilir. Bu durumda, Android cihazınızda DND'yi kapatın ve alarmlarınızın beklendiği gibi çalışıp çalışmadığına bakın. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Hızlı Ayarlar panelini açmak için ekranın üstünden iki kez aşağı doğru çekin.

Adım 2: Seçenekler arasında gezinin ve Rahatsız etmeyin kutucuğuna dokunarak özelliği kapatın.

1748376589010.png1748376603166.png

4. Düzeltme Yöntemi : Saat Uygulaması Önbelleğini ve Verilerini Temizle​

Saat uygulamasının önbelleğini ve verilerini temizlemek, bozuk önbelleği veya veri dosyalarını kaldırmanıza yardımcı olarak uygulamanın alarmlarının çalmasını önleyebilir. Bunu yaptığınızda, önceki tüm alarmlar ve diğer uygulama ayarları silinebilir. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Saat uygulamasına uzun basın ve i simgesine dokunun. Seçeneklerden Depolama ve Önbellek'e dokunun.

Adım 2: İlk olarak Önbelleği temizle öğesine dokunun. Ardından Depolamayı temizle öğesine dokunun . İstendiğinde, işlemi onaylayın.

1748376696483.png1748376707590.png1748376716125.png

5. Düzeltme Yöntemi : Uygulama Tercihlerini Sıfırla​

Alarmın çalmasını sağlamakta hala sorun yaşıyorsanız, uygulama tercihlerini sıfırla seçeneğini kullanın. Bu, kişisel verileri silmeyecek ancak telefonunuzdaki tüm uygulama ayarlarını varsayılana sıfırlayacaktır. Bu, ayarı silebilir ve alarmlarınızın başarısız olmasına neden olabilir. Bunu yapmak için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Uygulamalar'a dokunun. Sağ üst köşedeki üç nokta simgesine dokunun.

Adım 2: Ardından, Uygulama tercihlerini sıfırla'ya dokunun. İstendiğinde, onaylamak için Sıfırla'ya dokunun.
1748376791545.png1748376802025.png1748376811447.png

Sıfırlama işleminin bitmesini bekleyin. Ardından, Saat uygulamasını açın ve Android telefonunuzda ayarlanan saatte çalışıp çalışmadığını görmek için yeni bir alarm ayarlayın.

Etiketler
android telefonlarda çalışmayan alarm nasıl düzeltilir android telefonlarda çalışmayan alarm sorunu çözüm android telefonlarda çalışmayan alarmı düzeltme
Üst Alt