Nasıl Yapılır? Android ve iPhone'da Telegram'ın Sürekli Çökmesini Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 24
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Top-Ways-to-Fix-Telegram-Keeps-Crashing-on-Android-and-iPhone.webp

Temel Çözümleri Deneyin​

• Telegram uygulamasını zorla kapatıp yeniden açma: Telefonunuzdaki bir uygulama düzgün çalışmadığında, yapmanız gereken ilk şey onu zorla kapatıp tekrar açmaktır. Çoğu durumda, bu geçici sorunları gidermek ve uygulama çökmelerini önlemek için yeterlidir.
  • Telegram uygulamasını güncelleyin: Uygulama güncellemeleri genellikle yeni özellikler, iyileştirmeler ve en önemlisi hata düzeltmeleri getirir. Bir hata mesajı soruna neden oluyorsa, Telegram uygulamasını
    Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
    veya

Çözüm Yöntemi 1: Uygulama İzinlerini Kontrol Edin​

Telegram gerekli izinlere sahip değilse, bazı görevleri yerine getiremeyebilir veya beklenmedik şekilde çökebilir.
kontrol ederek gerekli tüm izinlere sahip olduğundan emin olabilirsiniz.

Android'de​

Adım 1: Telegram uygulama simgesine uzun basın > bilgi simgesine dokunun > İzinler.

1766329312010.webp

Adım 2: Gerekli tüm izinleri tek tek verin.

1766329331624.webp

iPhone'da​

Adım 1: iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın > aşağı kaydırın ve Telegram'a dokunun.

Adım 2: Her bir izni tek tek inceleyin ve ilgili düğmeleri kullanarak izin verin.

1766329379304.webp

Çözüm Yöntemi 2: Telegram Önbelleğini Temizle​

Telegram gibi uygulamalar kullanım sırasında önemli miktarda önbellek verisi toplama eğilimindedir. Ancak bu veriler eskidiğinde, faydadan çok zarar verir. Neyse ki, Telegram'da uygulama içinden önbellek verilerini temizleme seçeneği bulunuyor. İşte Android veya iPhone'unuzda bu seçeneğe nasıl erişebileceğiniz.

Adım 1: Telefonunuzda Telegram uygulamasını açın > sol üst köşedeki üç yatay çizgiye dokunun > Ayarlar'ı seçin > Veri ve Depolama bölümüne gidin.
1766329405276.webp

Adım 2: Depolama Kullanımı'na gidin. Cihaz depolaması altında, Önbelleği Temizle'ye dokunun.

1766329425254.webp

Çözüm 3: Google Play Hizmetlerini Sıfırla (Android)​

Google Play Hizmetleri, tüm uygulamalarınızı, Google hizmetlerini ve Android'i birbirine bağlamak için arka planda çalışan önemli bir uygulamadır. Google Play Hizmetleri'nde bir sorun oluşursa, Telegram dahil diğer uygulamaların donmasına veya aniden çökmesine neden olabilir. İşte bunu nasıl düzelteceğiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Uygulamalar'a gidin > aşağı kaydırarak Google Play Hizmetleri'ni bulun ve üzerine dokunun.

Adım 2: Depolama Alanı Seçin.

1766329444790.webp

3. Adım: Depolama alanını yönet'e dokunun > Tüm verileri temizle düğmesini seçin.

1766329460959.webp

Etiketler Etiketler
android telegram çökme sorunu iphone telegram çökme hatası telegram açılmıyor çözümü telegram sürekli çöküyor telegram uygulama sorunları
Geri
Üst Alt