Nasıl Yapılır? Android'de Çalışmayan Mobil Veri Sorununu Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 66
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Top-Ways-to-Fix-Mobile-Data-Not-Working-on-Android-1.webp

Temel Düzeltmeler​

• Veri planınızı kontrol edin: Başlamak için veri planınızın etkin olduğundan emin olun. Belirli bir kullanım miktarından sonra veri kullanımınızı sınırlayan bir hücresel veri planınız varsa, veri sınırınıza ulaştığınızda mobil veri çalışmayı durduracaktır.
  • Uçak modunu açma/kapatma: Uçak modunu açmak , Android cihazınızdaki tüm ağ bağlantılarını yeniler ve potansiyel olarak ağ ile ilgili küçük aksaklıkları giderir.
  • SIM kartı çıkarıp tekrar takın: Hasarlı bir SIM kart bu tür sorunlara yol açabilir. SIM kartınızda herhangi bir hasar olup olmadığını kontrol edin. Mümkünse, sorun olup olmadığını görmek için SIM kartınızı başka bir akıllı telefona takın.
  • Android güncellemelerini yükleyin: Telefonunuzun mevcut Android sürümündeki sorunlar da mobil verinin çalışmamasına neden olabilir. Çoğu zaman, bekleyen sistem güncellemelerini yükleyerek bu tür sorunları çözebilirsiniz.

1. Düzeltme : Ağ Türünü Değiştirin​

Telefonunuz bölgenizde kullanılamayan bir şebeke moduna ayarlıysa, mobil veri çalışmaz. Örneğin, 5G'nin mevcut olmadığı uzak bir konumdaysanız, aşağıdaki adımları izleyerek şebeke türünü otomatik bağlantı olarak değiştirin.

Adım 1: Android cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın ve Bağlantılar > Mobil ağlar bölümüne gidin.

Adım 2: Ağ moduna dokunun ve 5G/LTE/3G/2G (otomatik bağlantı) seçeneğini seçin.

1760693202871.webp

2. Düzeltme : Mobil Veri Sınırını Kaldırın​

Android telefonlarda veri kullanım limitleri belirlemek, internet kullanımınızı takip etmenizi sağlar. Android telefonunuzda daha önce bir veri limiti etkinleştirdiyseniz, bu limite ulaştığınızda mobil veri kullanımı durur. İşte nasıl kaldıracağınız.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Bağlantılar > Mobil ağlar'a gidin.

Adım 2: Faturalandırma döngüsü ve veri uyarısı öğesine dokunun ve Veri sınırını ayarla seçeneğini kapatın.

1760693236181.webp

3. Düzeltme : APN'leri sıfırlayın​

APN (Erişim Noktası Adı), Android cihazınızın operatörünüzün ağına bağlanmasına yardımcı olan IP adresleri, ağ geçidi bilgileri gibi önemli ayarları içerir. Bu ayarlarla ilgili bir sorun yaşıyorsanız veya yakın zamanda operatör ya da veri planı değiştirdiyseniz, bunları sıfırlamanız gerekebilir.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın , Bağlantılar'a dokunun ve Mobil ağlar'ı seçin.

Adım 2: Erişim Noktası Adları'na dokunun.

Adım 3: Sağ üst köşedeki üç nokta menü simgesine dokunun ve Varsayılanlara sıfırla'yı seçin.

1760693368023.webp

4. Düzeltme : Ağ Ayarlarını Sıfırlayın​

Yanlış yapılandırılmış ağ ayarları, Wi-Fi, Sesli Posta, mobil veri ve diğer ağla ilgili hizmetlerde sorunlara yol açabilir. Ağ ayarlarını sıfırlamak, ağla ilgili tüm ayarların varsayılan durumlarına geri yüklenmesine yardımcı olabilir.

Adım 1: Android cihazınızda Ayarlar uygulamasını açın ve Genel yönetim'e dokunun.

Adım 2: Aşağı kaydırıp Sıfırla'ya dokunun.

Adım 3: Ağ ayarlarını sıfırla seçeneğini seçin ve aşağıdaki menüde Ayarları sıfırla düğmesine dokunun.
1760693384778.webp

5. Düzeltme : Kurtarmadan Önbellek Bölümünü Silin​

Android cihazınızdaki sistem önbellek verileri bozulmuş olabilir ve bu nedenle mobil veri çalışmıyor olabilir. Dolayısıyla, yeni Android güncellemelerini yüklemek işe yaramazsa, Android cihazınızdaki önbellek bölümünü silin ve bunun işe yarayıp yaramadığını görün. İşte aynı sorun için adımlar.

Adım 1: Güç düğmesini basılı tutarak cihazınızı kapatın.

Adım 2:
Cihaz açılana kadar güç düğmesine ve ses kısma düğmesine aynı anda basılı tutun.

Not: Telefonunuzun Kurtarma moduna girmek için kullandığı tuş kombinasyonu farklı olabilir. Bu tuş kombinasyonu işe yaramazsa, doğru tuş kombinasyonunu öğrenmek için üreticinin web sitesini ziyaret edin.

Adım 3: Kurtarma moduna girdikten sonra, ses düğmelerini kullanarak Önbellek bölümünü sil seçeneğine gidin. Ardından, seçmek için güç düğmesine basın.
1760693401307.webp

Adım 4: Son olarak ses tuşlarını kullanarak Reboot system now seçeneğinin üzerine gelin ve seçmek için güç tuşuna basın.

1760693426265.webp

Etiketler Etiketler
android ağ ayarları android internet sorunu internet çekmiyor mobil veri bağlantı hatası mobil veri çalışmıyor
Geri
Üst Alt