Nasıl Yapılır? Android'de Çalışmayan Ses Düğmelerini Düzeltmenin 6 Yöntemi

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 324
1000061173.jpg

Soruna yol açan bir donanım hatası olsa da telefonunuzun yazılımının arızalı olma ihtimali de vardır. Eğer sorununuz ilki ise servis merkezini ziyaret etmeniz gerekecektir. Ancak ikincisiyse, Android cihazınızda çalışmayan ses açma ve kısma düğmelerini düzeltmenin bazı yollarını bu konumuzda bulabilirsiniz. Umarım sorununuz buradaki çözüm yolları ile çözülmüş olur.

1. KILIF KULLANIYORSANIZ DEĞİŞTİRİN

Son yıllarda pahalanan cep telefonları nedeni ile kullanıcılar daha kalın ve sağlam tam koruma sağlayan kılıflar kullanmayı tercih etmeye başladı. Kalın veya sağlam bir kılıf kullanıyorsanız çoğu zaman telefonunuzdaki düğmeler düzgün çalışmayabilir. Bu durum, telefonunuzdaki ses düğmelerinin çalışmadığına inanmanıza yol açabilir.

Bu sorunu çözmenin en basit yolu, kullandığınız kılıfı çıkarıp ses seviyesi düğmelerini kullanmayı denemektir. Sorunsuz çalışıyorsa, telefonunuz için yeni bir kılıf almanın zamanı gelmiştir.

1000061174.jpg

2. SES DÜĞMELERİNİ TEMİZLEYİN

Kılıf bir soruna neden olmuyorsa, cihazınızdaki ses seviyesi ayar düğmelerinin içinde ve çevresinde bir miktar toz veya kir birikmiş olabilir. Kullandığınız kılıfı çıkarın ve ses düğmelerini yumuşak bir mikrofiber bez yada yumuşak uçlu bir diş fırçası kullanarak temizleyin.

Toz kolayca çıkmıyorsa tuvalet ispirtosu da kullanabilirsiniz. Enkaz giderildikten sonra ses açma düğmesinin çalışıp çalışmadığına bakın. Eğer öyleyse, tebrikler! Sorunu çözdünüz. Değilse sonraki yöntemlere geçin.

android-volume-button-issue_4d470f76dc99e18ad75087b1b8410ea9.jpg

3. AYARLAR ARACILIĞIYLA SES DÜZEYİ DEĞİŞTİRME EYLEMİNİ DENEYİN

Belki medya ses düzeyini değiştirmeye çalışıyorsunuz, ancak ses düzeyi ayar düğmeleriniz zil sesi düzeyini ayarlamak üzere eşlenmiştir. Bu, telefonunuzdaki ses düğmelerinin çalışmadığını düşünmenize neden olur. Bu nedenle yapılacak en iyi şey Ayarlar uygulamasına gidip ses seviyesi düğmelerini yeniden eşlemektir. İşte nasıl yapıldığı.

Adım 1: Telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın. 'Sesler ve titreşim' bölümüne gidin.
Adım 2: Ses Düzeyi sekmesini seçin.
Adım 3: Tercihinize bağlı olarak 'Medya için Ses tuşlarını kullan' seçeneğini etkinleştirin veya devre dışı bırakın.

InShot_20240510_221933246.jpg

4. RAHATSIZ ETMEYİN ÖZELLİĞİNİ KAPATIN

Rahatsız Etmeyin telefonunuzun zil sesini kapatır. Dolayısıyla DND'yi etkinleştirdiyseniz ses düğmeleri hiçbir şey yapmayabilir. Bu, ses seviyesi ayarlayıcılarının telefonunuzda çalışmadığına inanmanıza neden olabilir.

Çözüm: Rahatsız Etmeyin özelliğini devre dışı bırakın. İşte bunu nasıl yapacağınız.

Adım 1: Telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın. Bildirimler bölümüne gidin.
Adım 2: 'Rahatsız etmeyin'i seçin.
Adım 3: 'Rahatsız etmeyin' geçişini devre dışı bırakın.
Bir fark yaratıp yaratmadığını görmek için ses tuşlarını kullanmayı deneyin.

InShot_20240510_222645107.jpg

5. TALKBACK'İ DEVRE DIŞI BIRAKIN

TalkBack, görme engelli kişilere yönelik bir uygulamadır. Google Talkback uygulaması Android cihazlara önceden yüklenmiş olarak gelir. Uygulama, kullanıcılara akıllı telefondaki içerik ve eylemler hakkında sözlü geri bildirim sağlıyor. Görme engelli kişilerin cihazlarıyla etkileşime girmesine yardımcı olur.

Ancak bu uygulama bazen ses düğmesinin çalışmamasının sorumlusu olabiliyor. Bunu düzeltmek için özelliği kapatın.

Adım 1: Telefonunuzdaki Ayarlar uygulamasını açın. Aşağıya doğru kaydırarak Erişilebilirlik sekmesine gidin.
Adım 2: TalkBack'i seçin.
Adım 3: Üstteki TalkBack geçişini kapatın. TalkBack seçim yapmak için birden fazla dokunuşa dayandığından, kapatmak için açma/kapatma düğmesine iki kez dokunmanız gerekebilir.

TalkBack'i devre dışı bıraktıktan sonra, amaçlandığı gibi çalışıp çalışmadıklarını görmek için ses seviyesi tuşlarını kullanmayı deneyin.

InShot_20240510_223224933.jpg

6. TELEFONUNUZU EN SON YAZILIM SÜRÜMÜNE GÜNCELLEYİN

Telefonunuzun yazılımındaki temel bir sorun ses düğmesi sensörünün arızalanmasına neden oluyorsa, bunu düzeltmenin en iyi yolu bir yazılım güncellemesi yapmaktır. Varsa, Android telefonunuzda bir güncellemeyi nasıl kontrol edip yükleyeceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın. Aşağı kaydırın ve Yazılım güncellemesine dokunun.

Not : Cihazınızda seçeneği bulamazsanız Sistem > Sistem Güncelleme'ye gidin.

Adım 2: 'İndir ve Yükle'ye dokunun.

Telefonunuz artık güncellemeleri kontrol edecektir. Mevcut bir güncelleme varsa, telefonunuza yükleyin. Sorun yazılımla ilgiliyse, ses düğmeleri tekrar düzelecektir.

InShot_20240510_223620338.jpg

Etiketler
android ses tuşları çalışmıyor cep telefonu ses tuş arızası telefon ses tuş problem çözümü
Üst Alt