Temel Çözümleri Deneyin
- Son kullanılan uygulamaları kapatın: Arka planda çok fazla uygulama çalıştırmak telefonunuzun hafızasını meşgul edebilir ve kamera uygulamasının yavaşlamasına neden olabilir. Kullanmadığınız uygulamaları kapatın ve sorunun çözülüp çözülmediğine bakın.
- Depolama alanını boşaltın: Telefonunuzda depolama alanı azaldıysa, kamera uygulaması fotoğraf veya videoları kaydederken sorun yaşayabilir. Google, yavaşlamaları önlemek için toplam depolama alanının en az %10'unun boş bırakılmasını önerir .
- Güç tasarrufu modunu kapatın: Pil tasarrufu modunu etkinleştirmek, telefonunuzun bazı özelliklerini devre dışı bırakmasına ve yavaş çalışmasına neden olur. Bu nedenle, telefonunuzda güç tasarrufu modunu devre dışı bırakmanız en iyisidir.
- Yazılım güncellemelerini yükleyin: Kamera uygulamasındaki bu tür gecikmeler ve takılmalar, kullandığınız Android sürümüne özgü olabilir. Eğer durum buysa, bekleyen yazılım güncellemelerini yüklemek yardımcı olacaktır.
1. Çözüm Yöntemi : Kamera Ayarlarını Değiştirin
Telefonunuzdaki kamera uygulaması, çok faydalı olup olmayacağı belirsiz olan birçok özellik ve püf noktasıyla birlikte gelir. Daha az faydalı özelliklerden bazılarını devre dışı bırakmak, özellikle düşük özellikli bir Android telefon veya eski bir telefon kullanıyorsanız, uygulamanın daha hızlı yanıt vermesine yardımcı olacaktır.Adım 1: Kamera uygulamasını açın ve sol üst köşedeki dişli çark şeklindeki simgeye dokunun.
Adım 2: Sahne iyileştirici , QR kodlarını tarama ve Konum etiketleri için geçiş düğmelerini kapatın.
3. Adım: Resim formatlarına gidin > RAW kopyalarını devre dışı bırakın.
2. Çözüm Yöntemi : İşlem Hızını Değiştirme (Sadece Samsung Telefonlar İçin)
Samsung Galaxy telefonunuzdaki kamera uygulaması can sıkıcı derecede yavaş veya takılıyorsa, işleri hızlandırmak için telefonunuzun işlem hızını artırmayı deneyin. İşte nasıl yapılacağı.Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını açın > Cihaz bakımı bölümüne gidin.
Adım 2: İşlem hızı seçeneğine dokunun > Yüksek'i seçin.
Alternatif olarak, işlem hızını Maksimum'a da ayarlayabilirsiniz. Ancak bu, telefonunuzun aşırı ısınmasına ve pilin hızlı bir şekilde tükenmesine neden olabilir.
3. Çözüm Yöntemi : Kamera Önbelleğini Temizle
Diğer uygulamalar gibi, telefonunuzdaki kamera uygulaması da kullanım sırasında önbellek toplar. Bu önbelleğe erişilemez hale gelirse, uygulamanın performansını etkileyebilir. Kamera uygulamasının önbelleğini temizlemeyi deneyebilir ve bunun gecikmeyi giderip gidermediğine bakabilirsiniz.Adım 1: Kamera uygulaması simgesine uzun süre basılı tutun ve bilgi simgesine dokunun.
Adım 2: Depolama'ya gidin > Önbelleği temizle seçeneğine dokunun.
4. Çözüm Yöntemi : Kamera Ayarlarını Sıfırla
Başka hiçbir şey işe yaramazsa, aşağıdaki adımları kullanarak telefonunuzun kamera ayarlarını sıfırlamayı deneyin:Adım 1: Telefonunuzda Kamera uygulamasını başlatın > sol üst köşedeki dişli çark şeklindeki simgeye dokunun.
Adım 2: Aşağı kaydırarak "Ayarları sıfırla"yı seçin > Onaylamak için "Sıfırla" ya tıklayın.