Haber Ankara'da afet alarmı: ABB'de tüm izinler kaldırıldı

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Ankara'da afet alarmı: ABB'de tüm izinler kaldırıldı

Mayıs ayının son günlerinde ülke genelinde sağanak yağışlı hava etkili oluyor. Meteoroloji'nin tahminlerine göre bugün de 20 ilde sağanak yağış görülecek. Ankara Büyükşehir Belediyesi de afet düzeyinde yağışlar beklendiğini duyururak ilgili ekiplerin izinlerinin kaldırıldığını açıkladı. ABB Başkanı Mansur Yavaş ise 1252 araç ve 3392 personelle teyakkuz halinde olduklarını dile getirdi.

-WAzP8RFQUqcLwAChEhV2Q.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu, ülke genelinin (Şanlıurfa ve Mardin hariç) aralıklı ve yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
TsajZ8xF3ESw3vXxQVINIA.jpg

Yağışların, Güney ve İç Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun batısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Bilecik, Sinop çevreleri ve Kastamonu'nun kıyı kesimlerinin yerel olmak üzere kuvvetli olması bekleniyor.
RoSLtXqXI0yhZeD2Ui2gBQ.jpg

Rüzgarın İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da güney yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) eseceği tahmin ediliyor. Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda toz taşınımı bekleniyor.
_ShZI6nb5kqWbWniYR5qrA.jpg

Sıcaklıkların, yurdun güneydoğusunda mevsim normallerinin 2-4 derece üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.
okyAgwmSiUWUFqVUJKe4VQ.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından bir paylaşım yapıldı. Açıklamada, "Bugün Ankara'da aynı anda afet düzeyinde yağışlar beklenmektedir. Belediyemizde ilgili ekiplerin tüm izinleri kaldırılmıştır." Açıklamada ayrıca, "Yapılan son meteorolojik değerlendirmelere göre bugün yerel kuvvetli yağışların gerçekleşeceği tahmin edilmektedir. Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz halinde olup vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz" denildi.
FoeSF052TE6m5uUdZ1r_qQ.jpg

Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, beklenen kuvvetli yağış nedeniyle 1252 araç ve 3 bin 392 personelle teyakkuz halinde olduklarını bildirdi.
12cFR4LoU0a5NZJ2O3td8Q.jpg

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Bolu, Burdur, Çankırı, Çorum, Denizli, Eskişehir, Isparta, İzmir, Kastamonu, Konya, Kütahya, Manisa, Muğla, Sinop, Uşak ve Karabük için sarı kodlu uyarıda bulundu.
FNjlFXV8QU2PqtSM2xm0ZQ.jpg

8sR5ClgmaUK6Rxg6D6Jlvw.jpg

SbvGHqNmcUivgfLm9Atvjw.jpg

Wcs6GkPt_kOg_5itC0F_bw.jpg

OvXHAEYVHUOJ_vtUwGbMQA.jpg

 
Üst Alt