Konya'da bir bankada çalışan Perihan Yazar, zimmetine 37 milyon lira geçirdi. Bankacı kadın, kendisini nişanlısının yönlendirdiğini iddia etti. Tutuklanan çiftin 21'er yıl hapsi istendi.

Konya'da bir bankada çalışan Perihan Yazar, çalıştığı bankadan zimmetine 37 milyon lira geçirdi. Yazar, nişanlısının kendisini bu işe yönlendirdiğini öne sürdü.

Olay Ereğli ilçesindeki özel bir bankada yaşandı.Bankanın müfettişleri denetimde şubede çalışan Perihan Yazar'ın, zimmetine para geçirdiğinden şüphelendi. Perihan Yazar'ın 2024 yılının mart ve haziran ayları arasında hem kendi hesabına hem de nişanlısı Settar Arslan'ın hesabına 37 milyon 157 bin lira para aktardığı belirlendi. Gözaltına alınan nişanlı çift tutuklandı.

Perihan Yazar, ilk ifadesinde nişanlısının "Borcum var, bankadan bir şekilde para ayarlayamaz mısın." diyerek kendisini yönlendirdiğini söyledi. İfadesinde, "Hesaba para aktarma işine mart ayında başladım. Paraları önce 25 müşterinin hesabına aktardım. Sonra onlara yanlışlık olduğunu söyledim, paranın benim ve nişanlımın hesabına geçmesini sağladım." dedi.

Banka çalışanı Yazar, paranın 20 milyonunu kripto borsasındaki hesaplara yatırdığını ve yaptığı işlemlerle tüm parayı kaybettiğini söyledi. Paranın 1,5 milyon lirasi ile de borçlarını ödeyen Perihan Yazar, 11 milyon 200 bin lirayı nişanlısının hesabına aktardığını iddia etti Kadın ve nişanlısı hakkında 21'er yıla kadar hapis talebiyle dava açıldı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.