Haber Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan Bilgin'den "Mesai saatlerine düzenleme" açıklaması

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Çalışma saatleri kısalacak mı? Bakan Bilgin'den

Çalışma saatlerinin günde kaç saat olacağı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in açıklamaları sonrasında merak edildi. Yaptığı açıklamayla haftalık çalışma saatine değinen Bakan Bilgin, İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğini belirtti ve ileride bununla ilgili bir çalışma yapılabileceğini kaydetti. Peki, çalışma saatleri kısalacak mı?

Çalışma saatleri kısalacak mı? Sorusunun yanıtı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "Mesai saatleri" ile ilgili açıklamaları sonrasında, işçiler ve çalışanlar tarafından merak edildi. İşte Bakan Bilgin'in çalışma saatleriyle ilgili o açıklaması. BAKAN BİLGİN'DEN "6 SAAT MESAİ" ÖNERİSİ Haftalık 45 saat olan çalışma süresinin kısaltılması gerektiğini belirten Bilgin, "Çalışma saatlerini yeniden düzenlemek zorundayız" dedi.

Bilgin, açıklamasını şöyle sürdürdü: "Bu 8 saat talebinin olduğu dönem hepimizin bildiği gibi sanayi çağının başladığı dönemdi. Herhalde araya giren bu teknolojik değişimle, bu teknolojik devrimle işçilerin, emekçilerin, hizmet sektöründe çalışan emekçilerin ürettikleri değer, ürettikleri ürün, ürettikleri hizmet katlanarak artmıştır.

Bunun için artık günümüzde tartışılması gereken, bu 1 Mayıslarda tartışılması gereken ilk şey çalışma sürelerinin halen sanayi çağının başlangıcında talep edilen 8 saat civarında kalması olabilir mi? Elbette açıkça olamaz.

Dolayısıyla biz Türkler de çalışma hayatımızı modernize ederek çalışma sürelerinin yeniden daha insani şartlarda, emeğin verimliliğini birim verimliliğindeki artışı dikkate alarak yeniden düzenlemek durumundayız."

N7vKPPEyvUWdDFehMx5GWw.jpg
ÇALIŞMA SAATLERİ KISALACAK MI? İngiltere'de 6 saat uygulamasına geçildiğini belirten Bilgin, "5 saat denemesi yapılıyor. Dünyanın birçok yerinde, bu çalışmalar yapılıyor. 1 Mayıs'ta bunları düşünerek çalışma ilişkileri üzerinde tartışmamız gerekir." ifadelerini kullandı. Buna göre; Yapılacak olan düzenlemelerin ardından çalışma saatlerinin ilerleyen dönemlerde kısaltılması öngörülüyor.
 
Üst Alt