Haber Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya kriz biz fırsat konuşuyoruz

Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dünya kriz biz fırsat konuşuyoruz

Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomiye ilişkin önemli mesajlar verdi. Erdoğan, "Vatandaşlarımıza kayıplarını telafi etmenin ötesinde büyük kazanımlar sağlayacak hazırlıklarımız var" dedi.

haberi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Hasankeyf-Gercüş Tüneli Açılış Töreni'ne Beştepe'den canlı bağlantı ile katıldı.

Erdoğan'ın buradaki konuşmasından öne çıkanlar:

''39.4 kilometrelik yolun bugün yaptğımız tünelle birlikte bağlantı yolları tamamlanmıştır. Yaklaşık 2.5 yılda 910 milyon liralık yatırım tuturarıyla Hasankeyfimiz'e kazandırılan tünelin hayırlı olmasını diliyorum. Biz hükümet olarak kendi üzerimize düşeni yapma gayretindeyiz. Ülkemizi ve özellikle bölgemizi, varlık içinde yokluğa muhtaç edenlerin derdi biz değiliz. Onların karanlık odakların peşindeler. Bizim derdimiz Türkiye'nin dünyanın en gelilmiş ilk 10 ülke arasına çıkarmak. Türkiye'nin asırlık kayıplarını 20 yılda tamamlarken, çok daha büyük hedeflerin altyapısını hazırlıyoruz. Ilısu barajı sizlerin gözleri önünde gerek Batman, gerek Mardin, sizlerin iç içe olduğu dev bir baraj. Şimdi bu güzel tünelle bu viyadükle bu güzel şehirlerimizi birbirine bağlıyoruz.

Cumhuriyetimizin ilk yüzyılını kapatıp ikinci yüzyılını açmaya hazırlanıyoruz. 2023'te Türkiye yüzyılı ahdimizin etrafında kenetlenerek ülkemizi dünyada hak ettiği yere taşıyacağız

Herkes küçülmeden konuşurken biz büyümeden bahsediyoruz. Gelişmiş ülkeler dahi kaos içindeyken biz gözümüzü fırsatlara dikiyoruz. Geçmişte böyle kritik dönemlerle ülkemizin önünü vesayetle, darbeyle kesenler bu sefer başaramayacaklar. Türkiye'yi küresel krizden ayrıştırma konusundaki somut neticelerini yılbaşından itibaren daha net görmeye başlayacağız. Atalarımızın sabırla koruk helva olur sözüne kararlıkla umutla işimize bakacak, vizyonlarımızın altını dolduracağız.

Ülkemizin tamamını kalkındırarak, zenginleştirerek, büyüterek dünyanın en gelişmiş ilk 10 ülkesi arasındaki yerini alması için mücadele ediyoruz''
 
Etiketler
cumhurbaşkanı erdogan ülke gündemi
Üst Alt