Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC'de düzenlenen TEKNOFEST'te yaptığı konuşmada, "Sırrı Süreyya Önder'in vefatından üzüntü duydum. Önder, Terörsüz Türkiye için emek harcadı" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan KKTC'de düzenlenen TEKNOFEST'te açıklama yaptı.
Erdoğan İstanbul'da bugün hayatını kaybeden Sırrı Süreyya Önder'in ölümünden üzüntü duyduğunu belirterek, "Sayın Önder‘i ve Sayın Buldan'ı geçen ay Külliyemizde kabul etmiş, yürüttükleri temaslarla ilgili verimli bir görüşme yapmıştık. Kendisine Allah’tan rahmet kederli ailesine sevenlerine ve DEM Parti camiasına baş sağlığı diliyorum
Erdoğan'ın konuşmasından önemli satır başları; "Heyecanınız coşkunuz tutkunuz daim olsun. Bizleri böylesine güzel bir atmosferde buluşturan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız T3 vakfımıza festivale emek veren tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum."
Bir dünya markası haline gelen Teknofest'in on birincisini Kuzey Kıbrıs’ta gerçekleştiriyoruz. Drone Şampiyonası’nda uçan araba simülasyon yarışmasına sosyal inovasyondan turizm teknolojilerine robotik ve yazılımlardan kontrol mekanizmalarına burada sergilenen eserler gençlerimizin teknolojide aldığı mesafeyi net bir şekilde ortaya koyuyor. Teknofest KKTC sadece bir festival değil aynı zamanda bir milletin iki devlet olarak tek yüreği ortak istikbaline doğru attığı kararlı bir adımdır. Biz Türk milleti ve Kıbrıs Türkü olarak bu topraklarda ev sahibiyiz. Bunu bilmeyenler bilsin duymayanlar duysun. Bu topraklar bize şehitlerimizin mirası ve emanetidir, silinmez hatıralarımız var. 51 yıl önce buradaydık yine buradayız. Canımız pahasına müdafaa ve muhafaza etmeye hazır olduğumuzu bugün tekrar ilan ediyorum.
İnsansız hava araçlarında bugün geldiğimiz noktada en büyük paylardan biri şüphesiz merhum Özdemir Bayraktar’ındır. Bu yollara revan olduğumuzda bize 'boşuna heveslenmeyin yapamazsınız, başaramazsınız' diyenlere bugün en güzel cevabı işte sizlerle veriyoruz. Milli uçağımız insansız savaş uçağımız Bayraktar Kızılelma muharip insansız uçağımız Anka üç jet motorlu eğitim ve taarruz uçağımız, Hürkuş ve TCG Anadolu ise 'Mavi Vatan'da bayrağımızı gururla dalgalandırıyor.

Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.