Giresun’un Tirebolu ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki Sadullah Deniz, babasından miras kalan koleksiyon merakıyla başladığı nostaljik eşya biriktirme tutkusunu emeklilik yıllarında büyük bir müzeye dönüştürdü.

Emekli olduktan sonra Tirebolu ilçesinde yerleştiği köyündeki evini adeta tarih kokan bir sergi alanına çeviren 66 yaşındaki Sadullah Deniz, 20 yılda topladığı 400’ün üzerinde obje ile evini müzeye dönüştürdü.

Koleksiyon merakının babasının tesbih ve pul koleksiyonundan etkilenmesi ile başladığını söyleyen Deniz, "Yaklaşık 20 yıldır Karadeniz Bölgesi’ni köy köy gezerek nostaljik ev eşyaları topladım. Her birini çocuğum gibi görüyorum. Boş zamanlarımda onlara bakım yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Çünkü bu objeleri toplamak için 20 yılımı verdim" dedi.

Sadullah Deniz, koleksiyonun büyük kısmını köylerdeki vatandaşlardan topladığını belirterek, "Kastamonu’dan Artvin’e kadar birçok ilçeyi dolaştık.

Gittiğimiz köylerde önce muhtarları bulur, köy camilerinden anons yaptırarak vatandaşların kullanmadıkları eski eşyaları toplardık. Bu merak böyle bir şey" şeklinde konuştu.

Evinin bahçesinde ve terasında sergilediği objeler arasında en fazla ilgiyi 150 yıllık horozlu, çakmaklı tüfeğin gördüğünü söyleyen Deniz, "Sergilenen eşyaların yanı sıra evin bodrumunda sergilenemeyen pek çok obje daha bulunuyor.

Koleksiyonda 100 yıllık körük, gaz lambaları, bakır su kapları, ip dokuma makineleri, değirmen taşları gibi tarihi değer taşıyan parçalar yer alıyor. İl ve ilçe dışından gelen ziyaretçilerimiz oluyor. Ziyarete gelenler bu sayede geçmişe nostaljik bir yolculuk yapıyorlar" diye konuştu.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.