Haber Ev, deprem sonrası oluşan yarığa gömüldü

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
GJ5lw5O_50Wt8BD6_S-TLA.jpg

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen Türkoğlu ile Nurdağı ilçeleri sınırında bulunan bir ev, yaklaşık 2,5 metre toprağa gömüldü.

JYyLa2mGz0-eL94GVKA7_Q.jpg

7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesine bağlı kırsal Yeşilyurt Mahallesi ile Gaziantep'in Nurdağı ilçesine bağlı kırsal Bademli Mahallesi arasındaki arazi depremden önemli ölçüde hasar aldı.
yGyjmrkX4k-Vm9izXs6KZw.jpg

Yarıkların oluştuğu arazide bulunan evler de büyük hasar gördü. Yeşilyurt Mahallesi'ndeki tek katlı bir ev yaklaşık 2,5 metre toprağa gömüldü.
K5Yiv101bEq2zPjMIPVJew.jpg

Sahiplerinin Düzce'de ikamet ettiği, bahçesinde zeytin ağaçlarının bulunduğu evde oluşan ağır hasar ile arazide oluşan yarıklar, depremin boyutunu gözler önüne serdi.
cpgwlURJREeYGDJmbp9orQ.jpg

Yeşilyurt Mahallesi'nde yaşayan ve kendi evleri de ağır hasar gören Eyüp Sabri Beyazıt, deprem sırasında bir gürültü duyduklarını, yolun yakınında olması nedeniyle önce evlerine bir arabanın çarptığını sandığını söyledi.
oSxjFWnfUEGCum2spQJt2Q.jpg

Sonra deprem olduğunu anladıklarını, sarsıntının gittikçe arttığını anlatan Beyazıt, evlerinin duvarlarının yıkılmaya başladığını belirtti.
P5hFH9cevUmsbLYVxOWgbw.jpg

Komşularından birinin evinden çıkınca oluşan çukura düştüğünü dile getiren Beyazıt, bu kişiyi babasının kurtardığını aktardı.
2XQnPPmEg0OERCh7DBDl0A.jpg

Beyazıt, toprağa gömülen evi görünce oldukça şaşırdıklarını vurgulayarak, "Bu evi gördüğümüzde şoke olduk. Normalde burayı traktörle sürerken oldukça zorlanırdık, ama şimdi bu halde." diye konuştu.
0O8B8kV9F0O47qSyaPVGGQ.jpg

Ali Aksu da Gaziantep'te çalıştığını, depremden sonra Bademli Mahallesi'ne gelmeye çalıştığını dile getirerek, şunları anlattı: "Sabah saat 9-10 gibi köye ulaştım. Araçla geçemedim köye. Burası tam Gaziantep ile Kahramanmaraş il sınırı. Fay, evi içine çekmişti. 2,5 metre derinlik var. Çok büyük hasar olmuş. Köye vardığımda 20 haneden 3'ü sağlam kalmış, diğerleri hep yıkılmıştı."
9whFTETWqUKmF2uHJYGUPA.jpg

V9k4NBH6hECZw1EeKzWY_w.jpg

 
Etiketler
deprem ev gömüldü fay hattı
Üst Alt