Haber Feti Yıldız: Terörsüz Türkiye süreci raporunu bu ay içinde tamamlarız

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 4
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Feti Yıldız: Terörsüz Türkiye süreci raporunu bu ay içinde tamamlarız

MHP Grup Başkanvekili Feti Yıldız, Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin komisyon raporunun bu ay içinde tamamlanacağını söyledi.

Terörsüz Türkiye sürecine ilişkin Meclis'te kurulan Milli Dayanışma Kardeşlik Ve Demokrasi Komisyonu'nun rapor mesaisi sürüyor.



TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, komisyondaki partilerin koordinatör grup başkanvekilleri bugün ikinci kez bir araya geldi. Toplantı yaklaşık 2 saat sürdü.

MHP MHP Grup Başkanvekili Feti Yıldız ve CHP Grup Başkanvekili Murat Emir, toplantının ardından NTV'ye açıklamalarda bulundu.



“13 OCAK'TA YENİ BİR TOPLANTI YAPILACAK”


Feti Yıldız, rapora ilişkin ayrıntıları çalışmaya başladıklarını ve 13 Ocak Salı saat 15.00'te tekrar bir araya geleceklerini kaydetti.


Yıldız, rapor için ayrıntıları çalışmaya başladıklarını söyledi. Yıldız, “Hazırlıklar bitti diyemeyiz ama çok da uzamaz. Bu ay içerisinde tamamlarız diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.



Murat Emir ise daha ayrıntılı çalışma fırsatı bulduklarını kaydederek, “Bütün partiler oldukça yapıcı bir şekilde ortak komisyon raporunu bir an önce hazırlamak konusunda ellerinden geleni yapıyor. Daha üzerinde çalışmamız gereken noktalar var. Umuyoruz ki Türkiye'de adaletin, hukukun önünü açacak aynı zamanda demokrasiyi güçlendirecek, terörü kalıcı olarak bitirecek ortak komisyon raporu yazma fırsatı olanağı bulacağız diye düşünüyorum” dedi.



İNFAZ YASASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA



Bu arada toplantı öncesinde Feti Yıldız gazetecilerin sorularını yanıtladı.



Yıldız, sürece ilişkin hazırlanması beklenen raporun bu ay içinde tamamlanacağını söyledi.



Feti Yıldız, raporun uzlaşı ile çıkacağına inandığını söyledi.



Gazeteciler, Yıldız'a infaz düzenlemesine ilişkin bir gelişme yaşanıp yaşanmayacağını da sordu.



MHP'li Yıldız, Anayasa'daki eşitlik ilkesine dayalı bir infaz kanunu yapılabileceğini kaydetti.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt