Gazze'ye insani yardım götüren gemi Malta açıklarında saldırıya uğradı. Yardım kuruluşları, uluslararası sularda seyahat eden sivil gemiye düzenlenen saldırıdan İsrail'i sorumlu tutuyor.
azze'ye insani yardım ve aktivist taşıyan bir gemi, Malta açıklarındaki uluslararası sularda Filistin topraklarına doğru yol alırken saldırıya uğradı. İnsansız hava araçlarıyla (İHA) hedef alınan geminin hasar gördüğü bildirildi.
BOMBARDIMAN YANGINA NEDEN OLDU Özgürlük Filosu Koalisyonu yaptığı açıklamada, "Malta saatiyle 00:23'te, Özgürlük Filosu Koalisyonu'na ait Conscience gemisi uluslararası sularda doğrudan saldırıya uğradı" ifadelerine yer verdi. İsrail hükümetinin suçlandığı açıklamada, "Silahlı insansız hava araçları, silahsız bir sivil geminin ön tarafına iki kez saldırarak yangına ve gövdede önemli bir deliğe neden oldu." ifadeleri yer aldı. İsrail iddiaya ilişkin henüz bir açıklama yapmadı. TEKNENİN ELEKTRİK SİSTEMİ HEDEF ALINDI Aktivistler, saldırının bugün erken saatlerde teknenin jeneratörünü hedef aldığını ve tekneyi elektriksiz bıraktığını duyurdu. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde gemide şiddetli bir yangın ve patlama gerçekleştiği görülüyor. Malta hükümeti ise yaptığı açıklamada, on iki mürettebat üyesi ve dört sivilin güvende olduğunu doğruladı.
GAZZE'YE YARDIM TAŞIYORDU Grup, 21 ülkeden aktivistlerin, "İsrail'in Gazze'ye uyguladığı yasadışı ve ölümcül ablukaya meydan okumak ve hayat kurtarıcı yardımı ulaştırmak" misyonuyla gemide olduğunu söyledi. İsrail, iki ay önce Gazze'ye sıkı bir abluka uygulayarak bölgeye yiyecek, yakıt, ilaç veya başka bir malzemenin girişine izin vermemiş ve kırılgan bir ateşkesin çökmesinin ardından Mart ortasında Gazze'de yoğun askeri operasyonlara yeniden başlamıştı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.