Google, artık kalabalık bir karmaşa olmayan yeni bir Gmail arayüzü ortaya koyuyor

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 589

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,688
Puanları
113
Konum
Türkiye
google-gmail.png

Google, masaüstü Gmail arayüzünü yeni ve daha basit bir kullanıcı arayüzü ile güncelliyor.


  • Posta, sohbet, boşluklar ve toplantıların hepsi tek bir sütuna tıkılmak yerine farklı bölümlere sahip olacak.
  • Dağıtım, isteğe bağlı bir değişiklik olarak 8 Şubat‘ta başlayacak, ancak Q2 2022 tarafından zorunlu hale gelecektir.

E-postalarını bir dizüstü bilgisayarda veya masaüstü bilgisayarda sık sık kontrol eden herhangi bir Gmail kullanıcısı, arabirimin ne kadar meşgul olabileceğini bilir. Görünüşe göre Google, 8 Şubat 2022’den itibaren tüm kullanıcılar için yeni bir arayüzün kullanıma sunulacağını kabul ediyor. O sırada, yeni kullanıcı arayüzüne geçmek için gelen kutunuzun alt köşesinde bir açılır pencere görmelisiniz.

Bu yeni kullanıcı arayüzü posta, sohbet, boşluklar ve toplantı bölümlerini gelen kutusunun sol tarafında bulunması kolay sekmelere ayırır. Geçerli kullanıcı arayüzünde, bu bölümler aynı sütuna tıkıştırılır ve bu da yoğun bilgileri görmeyi biraz zorlaştırır. Google daha önce geçtiğimiz Nisan ayında bir Gmail güncellemesinde sohbet, boşluklar ve tanışma bölümlerini tanıttı.
2.png
1.png
Nisan 2022‘ye kadar Google, kullanıcıları otomatik olarak bu yeni kullanıcı arayüzüne geçirecek. Bir süreliğine eski kullanıcı arayüzüne geri dönme seçeneğiniz olsa da Google, eski kullanıcı arayüzünün Q2 2022‘den itibaren ortadan kalktığını söylüyor; bu genellikle Yaz başında bir ara anlamına geliyor.

Yeni kullanıcı arayüzü bu işlevi kaldırdığından, gelen kutusunun sağ tarafında Google Sohbeti yapmaktan hoşlanan kullanıcılar büyük olasılıkla hayal kırıklığına uğrayacaktır. Yine de, Gmail kullanıcı arayüzünü temizleyerek Google, e-postaları kontrol etmenin günlük görevini biraz daha keyifli hale getiriyor gibi görünüyor.
Gmail, telefonunuza indirebileceğiniz en iyi Android uygulamalarından biridir ve bu dört bölümü telefonunuzun ekranının alt kısmında bulunan sekmelerle ayırır.
 
Etiketler
gmail google yenilik
Üst Alt