Haber Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Asil ve yedek listelerin açıklanacağı tarih

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 15
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?   Spor Lisesi sınav sonuç tarihi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesindeki Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine öğrenci alımı için gerçekleştirilen yetenek sınavları tamamlandı. Sınava giren binlerce aday, asil ve yedek listelerin açıklanacağı tarihi merakla bekliyor. MEB tarafından paylaşılan takvime göre, yetenek sınav sonuçları temmuz ayı içerisinde ilan edilecek. Adaylar, başvuru yaptıkları okulların ilan panolarından ya da internet sitelerinden asil ve yedek listelere ulaşabilecek. İşte Güzel Sanatlar ve Spor Liselerine yerleştirme sürecine dair detaylar…

f0VLVgzOeECZcVPOxze0sg.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından 2025–2026 eğitim-öğretim yılı için düzenlenen Güzel Sanatlar Lisesi ve Spor Lisesi yetenek sınavları, haziran ayı sonunda tamamlandı. Binlerce aday, asil ve yedek listelerde yer alıp yer almayacaklarını öğrenmek için gözünü MEB’in e-Okul sistemine çevirdi.
wT6MRiRogEmMm-XYknj0ng.jpg

Spor Lisesi Yetenek Sınavı: MEB, spor liseleri sonuçlarının 11 Temmuz 2025 tarihinde e-Okul üzerinden ilan edileceğini duyurdu. Adaylar bu tarihte asil ve yedek listelere ulaşabilecek.
LrMUoiePJ02r0-WrusvtxQ.jpg

Güzel Sanatlar Liselerine merkezi yerleştirme işleminin ardından, kayıt hakkı kazanan adayların asil ve yedek yerleştirme sonuçları, çalışma takviminde belirtilen tarihte e-Okul sistemi üzerinden ilan edilecek. Sonuçlarla ilgili adaylara ayrıca bireysel bir bildirim yapılmayacaktır.
QuV-RzadyU-8-YCvFE6w_w.jpg

jLmXE5ddHEaEDmCCCmeYkA.jpg

12 – 17 Temmuz 2025 Asl lsteden kazanan adayların okul müdürlüklernce kesn kayıtlarının tamamlanması 22 Temmuz 2025 Merkezi 1. yerleştrme sonuçlarına göre okul müdürlüklerince kesn kayıtları yapılan adayların ilgili okullara Bakanlıkça merkez olarak kayıt aktarımlarının yapılması 05 Ağustos 2025 Boş kalan kontenjanlara merkezi 1. yerleştirme sonuçlarına göre yedek sıradaki adaylar için merkez 2. yerleştrmenin yapılarak asil ve yedek listelerin ilan edilmesi 05 – 07 Ağustos 2025 (Saat12.00) Merkezi 2. yerleştirme sonuçlarına göre asil listeden kazanan adayların okul müdürlüklerince kesin kayıtlarının tamamlanması07 Ağustos 2025 (Saat 13.00) Merkezi 2. yerleştirme sonuçlarına göre okul müdürlüklernce kesin kayıtları yapılan adayların ilgili okullara Bakanlıkça merkez olarak kayıt aktarımlarının yapılması
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt