Haber Keloğlan filmlerine bile konu oldu, 4 malzemeyle hazırlanıyor: Güneşte kurutulan doğal şifa

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 7
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Keloğlan filmlerine bile konu oldu, 4 malzemeyle hazırlanıyor: Güneşte kurutulan doğal şifa

Türk mutfağının en eski çorbalarından olup faydaları Keloğlan filmlerine bile konu edilen tarhana çorbasının ana malzemesi tescilli ‘Amasya sıkma tarhanası'nın bu yılki sezonu başladı.

ws-l2B63mk24Bp5jcgeRIQ.jpg

Yoğurt, buğday unu, kırık yarma ve yumurtanın karıştırılmasıyla oluşan harcın elle sıkılarak şekillendirilmesi sonrasında yazın temmuz ve ağustos sıcaklarında güneşte kurutulan tarhana, kışın çorbasıyla özellikle çocuklar için besin kaynağı olarak gösteriliyor.
IchhPvNdB0CklWXHucUR8g.jpg

Kökeni Orta Asya'ya dayanan tarhananın tarifini büyüklerinden öğrenip aynı şekilde evlerde yapmaya devam ettiklerini belirten Fatma Hatipoğlu, "Amasya'mızın coğrafi işaretli sıkma tarhanasının yapımına başladık.
5790WreTIUuJVILCSD-8tg.jpg

Biz bu tarhanaya filmlerine konu olduğu için Keloğlan tarhanası da diyoruz.
vMA8coQJ4UqW_8g5_Pzonw.jpg

Fast food yiyecekler yerine doğal ürünlerle hazırlanan Keloğlan tarhanasını öneriyoruz" dedi.
317kWzI_bEiaCNX8GZsQ3g.jpg

Uzun yıllardır semt pazarında bakliyat ürünleri satışı yapan Metin Kantarcı da "Tarhana her derde deva gibidir.
eGyrOpv2hkemYGPk7cbaqw.jpg

Sıcak içilir. Kışın tüketilir. Nohutlu, naneli tarhana çorbasını çok severiz" diye konuştu.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt