Nasıl Yapılır? Kesinlikle Bilmeniz Gereken Samsung Metin Mesaj Ayarı

• Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 382
1000065920.png

Önemli Hatırlatma; Cihazınızın Model ve Android sürümüne göre bu özellikler gerek farklı yerlerde olabilir, gerekse cihazınızda bu özellikler hiç bir şekilde olmayabilir. Bu konuda hassasiyet göstermeniz Önemli.

1. Mesajları Zamanlayın

Bu özellik doğum günü dileklerini ve önemli etkinlik hatırlatmalarını göndermek için kullanışlıdır.

Adım 1: Mesajlar'ı açın ve Oluştur simgesine dokunun.
Adım 2: Bir kişi seçin veya alıcının numarasını girin.
Adım 3: Mesajınızı yazın ve + simgesine dokunun.
Adım 4: Zamanlama mesajına dokunun.

1000065999.jpg

Adım 5: Mesajınızın gönderileceği tarihi ve saati belirleyin.
Adım 6: Bitti > Gönder'e dokunun.

1000066000.png

Not: Tüm planlanmış mesajları görmek için Mesajlar uygulaması ana ekranındaki üç noktaya dokunun ve Planlanmış mesajlar öğesini seçin.

2. Yıldız Mesajları

Önemli mesajları daha sonra kolayca bulabilmek için yıldızla işaretleyin. İşte nasıl:

Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın ve bir görüşme seçin.

1000066001.png1000066002.png

Adım 2: Mesaja uzun basın ve Yıldız mesajı'nı seçin . Mesajın yanında artık bir yıldız simgesi olacak.

1000066003.png

Yıldızlı mesajlarınızı görmek için Mesajlar uygulamasının ana ekranına gidin ve üç nokta simgesine dokunun . Ardından Yıldızlı mesajlar'ı seçin .

3. Hatırlatıcı Olarak Bir Mesaj Ekleyin

Bir mesaja cevap vermeyi mi unuttunuz? Kendinize hatırlatmak için bu özelliği kullanın:

Adım 1: Mesaja uzun basın ve Hatırlatıcıya ekle seçeneğine dokunun.
Adım 2: Bir tarih ve saat seçin ve Kaydet'e dokunun.

1000066004.png1000066005.png

4. Pin Mesajları

Artık önemli mesajları gelen kutunuzun en üstüne sabitleyebilirsiniz. Nasıl olduğunu görelim:

Adım 1: Mesaja uzun basın ve Daha Fazla (üç nokta) seçeneğine dokunun.
Adım 2: Pin to top'a dokunun . Mesaj, konuşma listenizin en üstüne taşınacaktır.

1000066006.png

Bir mesajın sabitlemesini kaldırmak için aynı adımları izleyin ve Üstten sabitlemeyi kaldır seçeneğini seçin.

Not: Birden fazla mesajı sabitlediyseniz, bunları yeniden düzenleyebilirsiniz. Bunun için menü seçeneklerini açın ve Sabitlenenleri yeniden sırala'yı seçin . Şimdi mesajları istediğiniz sıraya sürükleyip bırakın.

5. Konuşmaları Sessize Alın

Bir konuşma hakkında bildirim almaktan bıktınız mı? Konuşmayı sessize alabilirsiniz.

Adım 1: Konuşmaya basılı tutun.
Adım 2: Alttaki Bildirimler'e dokunun. Konuşmanın yanında küçük bir sessize alma simgesi görünecektir.

1000066008.png1000066007.png

Bu konuşma için bildirim almaya devam edeceksiniz, ancak telefonunuz size bildirim göndermeyecek.

İpucu: Sesi açmak için aynı adımları izleyin ve Bildirimler'i seçin.

6. Kişiler için Özel Metin Mesajı Bildirim Sesi Ayarlayın

Belirli kişiler için özel kısa mesaj bildirim sesleri ayarlayarak, kişilerin mesajlarını kolayca tanımlayabilirsiniz.

Adım 1 : Samsung Mesajlar uygulamasında tonunu değiştirmek istediğiniz sohbet dizisini açın.
Adım 2: Üç noktaya
dokunun ve menüden Bildirim Sesi'ni seçin. Listeden tercih ettiğiniz sesi seçin.
1000066137.png

7. Mesaj Arkaplanını Değiştir

Mesajlarınızın arka planını değiştirerek onları daha eğlenceli hale getirin. İşte nasıl:

Adım 1: Renklerini değiştirmek istediğiniz sohbet dizisini açın.
Adım 2: Üç nokta simgesine dokunun ve Sohbet odasını özelleştir'i seçin.
1000066138.png

Adım 3:
Bir renk seçin > Tüm sohbet odalarına uygula öğesine dokunun.

8. Yazı Tipi Boyutunu Artırın

Mesajlarınızdaki küçük metinleri okumakta zorluk mu çekiyorsunuz? Samsung Mesajlar'da yazı tipi boyutunu artırabilirsiniz.

Mesajlar uygulamasında yazı tipi boyutunu değiştirmek için, konu başlığını açın ve ekranda yakınlaştırma ve uzaklaştırma hareketlerini gerçekleştirin.

9. Geri Dönüşüm Kutusunu Etkinleştir

Samsung Mesajları, silinen mesajları geri dönüşüm kutusundan 30 gün içinde kurtarmanıza olanak tanır. İşte etkinleştirme yöntemi:

Adım 1: Mesaj uygulamasının sağ üst köşesindeki üç noktaya dokunun.
Adım 2: Ayarlar'ı seçin > Geri Dönüşüm Kutusu'nu açık konuma getirin.

Samsung-Message-Settings-2.pngEnabling-Recycle-Bin-in-Samsung-Message-App.png

10. Yalnızca Okunmamış Mesajları Görüntüle

Mesajlar gelen kutunuzu yalnızca okunmamış mesajları görecek şekilde filtrelemek isteyebilirsiniz. Samsung Mesajlar'ın bunun için bir özelliği var.

Adım 1: Telefonunuzda Samsung Mesajlar uygulamasını açın.
Adım 2: Aşağı kaydırın ve üstteki Görünüm'e dokunun. Tüm okunmamış mesajları göreceksiniz.

1000066141.png

11. Eski Mesajları Otomatik Olarak Sil

Samsung Mesajlar, gelen kutunuzu düzenli tutmak için eski mesajları otomatik olarak silmenizi sağlar

Adım 1: Mesajlar uygulamasında üç noktaya dokunun > Ayarlar'a gidin.

1000066142.png

Adım 2: Diğer ayarlara gidin > Eski mesajları sil seçeneğini açın.

1000066143.png

12. Bireysel Sohbet Dizilerini Ara

Uzun bir konuşmada belirli bir mesajı arıyorsanız arama özelliğini kullanabilirsiniz.

Adım 1: Arama yapmak istediğiniz mesaj dizisini açın.
Adım 2: Üç noktaya dokunun ve Mesajları ara'yı seçin. Aramak istediğiniz terimi yazın.

Samsung-Messages-Search-Chat-1219x1536.png

13. Ana Ekrana Bir Mesaj Dizisi Ekleyin

Eğer bir kişiyle sık sık sohbet ediyorsanız, ana ekrana mesaj dizisini ekleyerek onlara hızlıca mesaj gönderebilirsiniz.

Adım 1: Telefonunuzun ana ekranında boş bir alana uzun basın.
Adım 2 : Widget'lar > Kişiler > Direkt Mesaj > Ekle'ye dokunun.

Samsung-Add-Message-Widget-1219x1536.png

Adım 3: Ana ekranda istediğiniz kişiyi seçin.
Adım 4: Sohbet kısayolu ana ekranda göründüğünde, konuya erişmek için ona dokunun.

Samsung-Messages-Add-to-Home-Screen-1219x1536.png

14. Yeni Hızlı Yanıtlar Ekleyin

Hızlı yanıtlar, tek dokunuşla gönderebileceğiniz önceden yazılmış mesajlardır. İşte yenilerini eklemenin yolu:

Adım 1: Mesajlar uygulamasını açın ve üç noktaya dokunun.

Samsung-Messages-Settings-1219x1536 (1).png

Adım 2 : Ayarlar > Diğer ayarlar > Hızlı yanıtlar'a gidin.

Samsung-Messages-Settings-Quick-Responses-1219x1536.png

Adım 3: Yeni bir hızlı yanıt eklemek için + simgesine dokunun ve gelecekteki kullanım için Kaydedin.

Adding-Quick-Response.pngSave-quick-resopnse-in-message-app.png

15. Web Önizlemesini Devre Dışı Bırak

Web Önizlemesi mesajlarınızdaki bağlantıların önizlemesini gösterir. Bunu kapatmak isterseniz, işte nasıl:

Adım 1: Samsung Mesajlar uygulamasında üç nokta simgesine dokunun.

Samsung-Messages-Settings-1219x1536 (2).png

Adım 2 : Ardından Ayarlar > Diğer ayarlar bölümüne gidin.
Adım 3: Kişilerden web bağlantılarını önizle seçeneğini kapatın.

Samsung-Messages-Remove-Web-preview-1219x1536.png

Etiketler
bilmeniz gereken samsung metin mesaj ayarı bilmeniz gereken samsung sms ayarı sms ayarları ve kullanım ozellikleri
Üst Alt