Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, deprem felaketinde mümkün olduğunca kısır siyasetin dışına çıkmaya çalıştıklarını söyledi. Depremin merkez üssü Kahramanmaraş'ta yakınlarını kaybeden depremzedelere başsağlığı dileyen Kılıçdaroğlu, ''Mayıs'ın 14'üne hazırlanın. İnşallah göreceksiniz yeni bir anlayışı egemen kılacağız.'' dedi.
Cumhurbaşkanı adayını belirleyen Millet İttifakı, seçim çalışmalarını deprem bölgesinde sürdürüyor.
Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremlerden etkilenen Kahramanmaraş'ın ilçelerini ziyaret etti. Kılıçdaroğlu'na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş eşlik etti.
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Hatay'daydı. Akşener'e de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.
Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu çadırları gezdi. Yetkililerden bilgi alan CHP lideri, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
Geceyi Nurhak'ta çadırda geçiren Kılıçdaroğlu, daha sonra Elbistan ilçesine geçti.

AKŞENER, İMAMOĞLU İLE DEPREM BÖLGESİNDE
Millet İttifakı'ndan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de Hatay'daydı. Akşener'e İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu eşlik etti.
Akşener, konuşmasında birlik vurgusu yaptı, deprem esnasında rakip olmadıklarını söyledi.
Akşener'in açıklamalarından satır başları şöyle: ''Şimdi bu depremden çıkarılacak dersler var. Sayın Erdoğan bu ülkenin Cumhurbaşkanı olarak o sabah en geç 8'de bütün partilerin genel başkanlarını örneğin Çankaya'da toplayıp fikirlerimizden faydalanıp aynı zamanda da desteklerimizi istemeliydi. Bir araya gelseydik, fikirlerimizi söyleseydik bütün imkanlarımızı bir araya getirseydik bu deprem nasıl yönetilirdi? Acaba acılarımız daha az nasıl hissettirilebilinirdi ve çok daha hızlı dertlerin çözümü nasıl sağlanabilirdi? Deprem esnasında biz rakip değiliz. Ben deprem bölgesine ikinci gelişimde ilk defa rozet taktım. Roketsiz geldim ben buraya. Çünkü orada kim kimdirin hangi görüştedirin önemi yok. Orada hepimiz insanız, hepimiz dardayız ve hepimiz bir aradayız. Birimiz hepimiz, hepimiz birimiz için.''

"SEN BİZİ AYAĞA KALDIRDIN"
Akşener'in bir sonraki durağı ise İskenderun'da sahra hastanesi oldu.
Çocuklarla sohbet ederek oyuncak dağıtan Akşener, hastalara "geçmiş olsun" dileklerini iletti.
Burada eski futbolcu Gökhan Zan ile karşılaşan Akşener, Zan'a "Oğlum sen bizi ayağa kaldırdın, Allah senden bin kere razı olsun" diyerek sarıldı.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.