Haber Kilosu bin 300 liradan satılıyor: Babasından öğrenmişti, 35 yıldır bu işi yapıyor

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Kilosu bin 300 liradan satılıyor: Babasından öğrenmişti, 35 yıldır bu işi yapıyor

Burdur'da yaklaşık bir asırdır yapılan kuyu kebabı geleneğini 35 yıldır sürdüren Mehmet Güngör, babasından devraldığı mesleği günümüzde yaşatıyor.

dxGuZHyQqU24V8khRXZlNg.jpg

Süt kuzusu ya da oğlaktan yapılan kebap, kuyuda yaklaşık 2 saatlik pişirme sürecinin ardından kilosu bin 300 liradan satışa sunuluyor.
lDUCwbmoIEC3YwiI4Rm5-w.jpg

Burdur'un Gölhisar ilçesinde kuyu kebabı geleneği, 100 yılı aşkın süredir devam ediyor. İlçede kebapçılık yapan Mehmet Güngör, babasından öğrendiği mesleği 35 yıldır sürdürüyor.
u3ya0C_uREqkb6TSiI47cQ.jpg

Günlük iki kez pişirilen kebap, uzun ve zahmetli bir sürecin ardından müşterilere ulaştırılıyor. Kebap, süt kuzusu ya da oğlaktan hazırlanıyor.
PGAm6eVwI0qUH9Z_V_vtQw.jpg

Kuyunun içindeki tuğlaların kızgınlığıyla 2 ila 2,5 saat pişirilen kebap, kilosu bin 300 liradan satışa sunuluyor.
rK4zGqVMn0ikLxDiSSqDGw.jpg

Kebabın hazırlanış sürecini anlatan Mehmet Güngör, "Baba mesleği olan kebapçılığı yaklaşık 30-35 yıldır yapıyoruz. Önce kuzu veya oğlaklarımızı hazırlıyoruz. Ardından pişireceğimiz kuyuyu hazır hale getiriyoruz. Hayvanlarımızı kuyuya yerleştirdikten sonra, hava almayacak şekilde çamurla sıvayıp kapatıyoruz. Yaklaşık 2 saatin sonunda kebaplarımız kuyudan çıkarılarak satışa sunulacak hale geliyor" dedi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt