Haber Kim Jong-un’dan gözdağı: Savaş provasını andıran tatbikat!

Kuzey Kore liderinden tatbikat denetimi

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, özel kuvvetler eğitim tatbikatını denetleyerek ordunun operasyonel yeteneklerini güçlendirme talimatı verdi. Bu adım, Güney Kore'deki siyasi boşluktan faydalanmak amacıyla bir provokasyon olarak değerlendirildi.

BHy31Vl9B0CHeLUuwFM2rQ.jpg

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, özel kuvvetler birliklerinin eğitim tatbikatını denetleyerek ordunun özel operasyon yeteneklerini güçlendirme talimatı verdi.
NBXxRJM39Um0jt5Ix1l29g.jpg

Kuzey Kore'nin adımının Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un görevden alınmasının ardından gelmesi, "Seul yönetimine gözdağı" olarak yorumlandı.
phWFLGF0FEKzrHYUKLTMKA.jpg

Kuzey Kore lideri Kim Jong-un, ülkesinin özel kuvvetler birliklerinin kapsamlı taktik eğitim tatbikatını denetledi. Kuzey Kore yönetiminden yapılan açıklamaya göre özel kuvvetlerin savaş kabiliyetleri hakkında üst düzey komutanlardan bilgi alan Kim, keskin nişancıların atış talimlerini izledi.
VERPlfcnLkGY3Z6ZTMFO7A.jpg

Yeni geliştirilen bir keskin nişancı tüfeğini bizzat test eden Kim, silahın performansından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yaptığı konuşmada özel kuvvetler birliklerine ordunun özel operasyon yeteneklerini güçlendirme talimatı veren Kim, "Savaş alanında zaferi garantilemek için fiili savaş kabiliyeti yoğun eğitimler yoluyla güçlendirilmelidir.
l8R732ka3Ea-ISqoJDDcKw.jpg

Bu, vatanseverliğin ve ülkeye bağlılığın en canlı ifadesidir" dedi. Pyongyang’ın son adımının, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol’un ilan ettiği sıkıyönetim nedeniyle görevden alınmasının ardından gelmesi Seul yönetimine gözdağı olarak yorumlandı.
NnDtOuxO0U--zydiPk8W5g.jpg

Güney Kore Geçici Devlet Başkanı Han Duck-soo, dün Yoon’un görevden alınmasının ardından üst düzey hükümet kurmaylarıyla birlikte acil bir Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısı düzenlemişti.
BhVeiVY8b0yaCvHUD9Q_wQ.jpg

Kuzey Kore'nin azil krizi nedeniyle ülkede yaşanan siyasi boşluktan faydalanmak isteyebileceğine dikkat çeken Han, "Kuzey Kore'nin muhtemel provokasyonlarına veya propaganda çabalarına karşı teyakkuzda olmayı sürdürmeliyiz" ifadelerini kullanmıştı.
6TEI0EozckODfSYHW_6HRw.jpg

Ülkenin karşı karşıya olduğu güvenlik ortamının "her zamankinden daha zorlu olduğunu" vurgulayan Han, "Güney Kore’nin güvenliği ile vatandaşlarımızın canını ve malını korumak için elimizden gelenin en iyisini yapmalıyız" şeklinde konuşmuştu.
H6x8kGEC_U2HcDokgggUrg.jpg

zilDYjXq8k2gP8egdjqSbA.jpg

IINxawsuIE6qg8yIaYJcSg.jpg

ZI575gmr2EmB1DmC2g5gIw.jpg

BozPNMlNZ0qBGD-K8Ek7Bg.jpg

4PT4_43X-UGECtNcoIvpcQ.jpg

TIIjKcSolki-_px28YGtwQ.jpg

qY2P0Yk460GRSo2GakOG6Q.jpg

YQehebGwP0K_BLVc8TCvPA.jpg

swSFkyRB1U2Wpoxwzh6TqA.jpg

xArE5296o0ui7p6XscUDTw.jpg

fpf1AbceZEGpykmH4_Knlw.jpg