Haber Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir?Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın biyografisi

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir?Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın biyografisi

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri ardından en çok konuşulan ve merak edilen isimlerden biri haline geldi. Çadır satması çok konuşulan Kızılay Başkanı Kerem Kınık'ın hayatı ve kariyeri merak ediliyor. Peki, Kızılay Başkanı Kerem Kınık kimdir?

Kerem Kınık, 1970 yılında Malatya’da dünyaya geldi. Eğitim hayatının tamamını İstanbul’da geçirdi. 1993 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi’nden mezun oldu. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde ‘’Afet Tıbbı’’ doktora programını tamamladı. Sağlık Bakanlığı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde idarecilik yapan Kınık, İstanbul 10. dönem İl Genel Meclisi’nde meclis üyeliği ve Sağlık Komisyonu Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu süre zarfında AER Avrupa Birliği Bölgeler Asamblesi Sağlık ve Sosyal Politikalar Komisyonu’nda İstanbul’u temsil etti. Ulusal ve uluslararası teknoloji firmalarında genel müdürlük görevi de yapan Kınık, halen Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi, Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölüm Başkanı olarak çalışmaktadır. Yeryüzü Doktorları Türkiye Başkanı olarak görev yaptı.
euK5Bsjj4kqtHIRYv4Vy8w.jpg
2004 yılında gönüllü olarak girdiği Türk Kızılay’da, 2015 yılında Genel Başkan Yardımcısı 2016 yılında Genel Başkan olarak seçildi. 2015 yılından Kasım 2017’ye kadar IFRC Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonunda yönetim kurulu üyeliği yaptı, 6 Kasım 2017 tarihinde Antalya’da gerçekleştirilen 21. IFRC Yasal Toplantılarında Avrupa ve Orta Asya Bölgesi’nden sorumlu IFRC Başkan Yardımcısı olarak seçildi. Kınık amatör olarak Türk halk müziği enstrümanları çalmakta ve besteler yapmaktadır. İngilizce ve orta seviyede Arapça bilmektedir. Üç çocuk babası ve üç torun dedesi olan Kınık, Dt. Hatice Öztürk Kınık ile evlidir.
 
Üst Alt