Haber Marmara'da müsilaj tehdidi: Su altı görüntüleri korkuttu!

Marmara'da müsilaj tehdidi: Su altı görüntüleri korkuttu!

Marmara Denizi; 2021 yılının ardından bir kez daha müsilaj tehlikesiyle karşı karşıya. İzmit Körfezi'nde su altı kamerası ile çekilen görüntülerde yoğun müsilaj gözlemlendi.

Po8NLEf4zEKxOnS1wTSmBA.jpg

2021 yılında Marmara Denizi için büyük bir sorun haline gelen müsilaj, yaklaşık 3 yılın ardından 23 Ekim'de, Balıkesir'deki Erdek Körfezi'nde görülmüştü. 6 Kasım’da Marmara Adaları çevresiyle Tekirdağ kıyılarına doğru yayılmıştı. 5 Aralık’taysa İzmit Körfezi’ne ulaşmıştı.
0eXdus5PSEmgydYub5V5Nw.jpg

İzmit Körfezi'nden gelen son görüntülerde müsilaj tehlikesini yeniden gözler önüne serdi. Su altı kamerası ile çekilen görüntülerde yoğun müsilaj olduğu gözlemlendi.
fr1j8vUdgkqJKNIeKHhN3w.jpg

Hobi amacıyla zıpkınla dalış yapan bir vatandaş, İzmit Körfezi'nde müsilajla karşılaştı. Çektiği su altı görüntülerinde, deniz salyasının yer yer yoğunlaştığı görüldü.
4E0_YiSjb0Wm4BMt1Qf9fQ.jpg

uHSZsmXk40Wky2JhfotOuw.jpg

 
Üst Alt