Haber Meme kanseri tedavisinde yapay zeka modeli: Kanser hücrelerinin yayılıp yayılmayacağını tahmin edecek

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
Meme kanseri tedavisinde yapay zeka modeli: Kanser hücrelerinin yayılıp yayılmayacağını tahmin edecek

İngiltere’deki bilim insanları, meme kanserinin hastanın vücudunda yayılıp yayılmayacağını tahmin edecek bir yapay zeka modeli geliştirdi. Yapay zeka modeli bu tahmini, hastanın bağışıklığındaki tepkilere göre yapacak.

BBDPsB4w5EiUSs7-RVzMew.jpg

İngiltere’deki onkologlar, agresif meme kanseri türlerinin hastanın lenf düğümlerindeki değişimlerine göre yayılma olasılığını tahmin edeceğini umdukları bir yapay zeka modeli geliştirdi.
YqwneV2eDUy6EHBUazpU4w.jpg

Araştırma, geçtiğimiz perşembe ‘Journal of Pathology by Breast Cancer Now’ dergisinde yayınlandı ve King’s College of London üniversitesindeki bilim insanları tarafından finanse edildi.
zfeDKFmckkq1myS6DnEHyg.jpg

Meme kanserinin vücudun başka bölgelerine yayılması, ikincil veya “metastatik meme kanseri” olarak adlandırılıyor.
-iqggPvf9EWRGHQCUkBMOQ.jpg

Araştırmacılar, bu yapay zeka modeliyle metastatik meme kanseri olasılığını, hastanın lenf düğümlerindeki bağışıklık tepkisine göre tespit etmeyi amaçlıyorlar.
Q0jnFHLos0uYBBTqe7pY-A.jpg

Araştırmacılar bu yapay zeka modelini yaklaşık 350 hasta tarafından bağışlanan 5.000’den fazla lenf düğümleri üzerinde test etti.
nZt3ZMOSdEed-ZEJXyOyeQ.jpg

Araştırmacılar, ikincil meme kanserini önlemeye yardımcı olacak bu yapay zeka modelini, Avrupa’daki merkezlerde test etmeye devam etmeyi planlıyor.

 
Üst Alt