Haber Meşhur tava ciğerinin garnitürü: Hasat mesaisi başladı

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 1
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Meşhur tava ciğerinin garnitürü: Hasat mesaisi başladı

Edirne'nin meşhur tava ciğerinin garnitürü olarak kullanılan tescilli Karaağaç acı biberinde hasat mesaisi başladı.

_uLbLOpIq0GQyymDsE0F7A.jpg

Karaağaç Mahallesi’nde yaklaşık 100 dekarlık alanda ekilen biberleri toplamak için işçiler sabahın erken saatlerinde tarlalara girdi. Bu yıl 150 ton biber hasat edilmesi bekleniyor.
2PXRhalYgke5oGLZwqpuxA.jpg

Kentin meşhur lezzeti tava ciğerinin yanında servis edilen biber toplanıp, ipte yaklaşık bir ay gölgede kurutulduktan sonra sofralara geliyor.
Jh6jodcQREiV5pWDcze-Ag.jpg

Biber toplayan işçiler, hasadın ilk gününde müzik eşliğinde eğlendi.
ic8QZKqWLE6ITTSJB6FnvA.jpg

Edirne Belediye Başkanı Filiz Gencan Akın da işçilerin mesaisine ortak olup biber topladı.
zdkl8NpuAEO04EQfC5IuJg.jpg

Akın, gazetecilere yaptığı açıklamada, kentin bereketli topraklarında biber hasadının başladığını söyledi.
oBGwx8INiEiNg6n4F9DD9Q.jpg

Karaağaç acı biberinin büyük bir emekle üretildiğini belirten Akın, "Edirne için çok önemli bir değer olan tava ciğerinin en büyük eşlikçisi olan biberler hasat ediliyor. Üretime çok önem veriyoruz. Çiftçimiz üretecek ki şehrimizde kalkınma gerçekleşsin." dedi.
pbYShXRveEyxT7yoSO6yjA.jpg

Bereketli bir hasat yapıldığını anlatan Akın, "Verimli topraklarda üretken insanlar hem işlerini yapıyorlar hem de bir yandan eğleniyorlar." diye konuştu.
sL_3EvkA6kuu6R6Ysf3tTA.jpg

Biber üreticisi Tunahan Ule ise aşırı sıcağın hasadı geciktirdiğini ifade etti.
E3TeRdIijEqZb6-XSn1dtQ.jpg

Ata tohumdan acı biber yetiştirdiklerini belirten Ule, "40 dereceyi aşan sıcaklardan dolayı ürün strese girdi. Hasadımız o yüzden 15 gün geç başladı. Her şeye rağmen güzel bir hasat geçiriyoruz. İyi bir rekolte bekliyoruz." şeklinde konuştu.
10rwZIrnnU61S2rHYfkYKw.jpg

İşçilerden Binnaz Örs ise sıcak havanın kendilerini zorladığını söyledi.
Rfns32RqAkOD9TUFxtiZLw.jpg

Erken saatlerde mesaiye başladıklarını ifade eden Örs, "Çalışarak ekmek paramızı kazanıyoruz. Ailemize katkı sağlıyoruz." dedi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt