Nedir? MTP (Media Transfer Protocol) - Nedir?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 581

CaN

admin
Mesajlar
1,516
Tepkime
4,707
Puanları
113
Konum
Türkiye
20230427_202522.png

MTP (Media Transfer Protocol) bir veri aktarım protokolüdür. Bu protokol, USB bağlantısı kullanılarak taşınabilir cihazlar ile bilgisayarlar arasında medya dosyalarının aktarımını sağlar. MTP, popüler olarak Android telefonlar, dijital fotoğraf makineleri, MP3 çalarlar ve diğer taşınabilir cihazlar için kullanılır.

MTP, önceden kullanılan protokollerin yerini alan bir protokol olarak geliştirilmiştir. Özellikle eski cihazlarda kullanılan USB aygıt sınıflarından biri olan PTP (Picture Transfer Protocol) yerine geliştirilmiştir. PTP, yalnızca dijital fotoğraf makineleri ve benzeri cihazlarda kullanılan bir protokoldür. MTP, sadece medya dosyalarını değil, aynı zamanda diğer dosya türlerini de aktarmak için kullanılabilir.

MTP, USB bağlantısını kullandığı için, taşınabilir cihazın depolama alanı, bilgisayarın dosya yöneticisi gibi görüntülenir. MTP protokolü, cihazın depolama alanında bulunan dosyaların tam listesini görüntüler. Kullanıcılar, bu dosyalara kolayca erişebilir ve bilgisayarlarına kopyalayabilir veya tam tersini yapabilir.

MTP protokolünün bir diğer avantajı, taşınabilir cihazın depolama alanına erişebilmek için sürücü veya yazılım yüklemek zorunda olmamaktır. MTP, sadece cihazın bir USB bağlantısına ihtiyaç duyar ve bilgisayarın kendisi, gerekli yazılımı otomatik olarak yükler. Bu, kullanıcıların dosya transferi yapmak için daha az uğraşmasını sağlar.

Sonuç olarak, MTP, taşınabilir cihazların depolama alanlarına erişmek ve medya dosyalarını bilgisayara aktarmak için kullanılan bir protokoldür. USB bağlantısını kullanarak çalışır ve sürücü veya yazılım yükleme gerektirmez. MTP protokolü, özellikle Android telefonlar ve diğer taşınabilir cihazlar için popüler bir seçenektir.
 
Mesajlar
45
Tepkime
44
Puanları
18
Eline sağlık
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN
Etiketler
media transfer protocol media transfer protocol nedir mtp mtp nedir terimler sözlüğü
Üst Alt