Nedir? NFC (Near Field Communication) - Nedir?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 210

CaN

admin
Mesajlar
1,506
Tepkime
4,697
Puanları
113
Konum
Türkiye
20230424_104858.png

NFC (Near Field Communication), kablosuz iletişim teknolojilerinden biridir ve birbirine çok yakın olan cihazlar arasında veri alışverişi yapmak için kullanılır. NFC, birçok farklı cihazda bulunur, özellikle de akıllı telefonlarda.

NFC, iki cihaz arasında sadece birkaç santimetrelik bir mesafe gerektirir ve veri transferi için elektromanyetik alan kullanır. Bu teknoloji, bir cihazın diğerine dokunulması veya yakınlaştırılması ile çalışır. NFC, üç farklı modda çalışabilir: aktif mod, pasif mod ve okuyucu/modu.

● Aktif modda, iki cihaz arasında eşit olarak veri transferi yapabilir. Bu mod, iki NFC uyumlu akıllı telefon arasında dosya transferi yapmak gibi kullanılabilir.

● Pasif modda, bir cihaz sadece diğerine bilgi gönderir. Örneğin, bir NFC etiketi, bir akıllı telefona kısa bir mesaj veya URL gönderebilir.

● Okuyucu/modu, bir cihaz diğerinden bilgi okur. Örneğin, bir NFC ödeme sistemi, bir cihazdan ödeme yapmak için bir kredi kartı okuyabilir.

NFC teknolojisi, birçok farklı kullanım alanı için idealdir. Örneğin, NFC ödeme sistemleri, NFC etiketleri, akıllı kartlar ve akıllı telefonlar arasında kullanılabilir. NFC ayrıca, bir cihazın başka bir cihaza veya bir nesneye (örneğin, bir arabaya) bağlanmasını kolaylaştıran Bluetooth eşleştirme işlemi için de kullanılabilir.

Sonuç olarak, NFC teknolojisi, birbirine çok yakın cihazlar arasında veri alışverişi yapmak için kullanılan kablosuz bir iletişim teknolojisidir. NFC, aktif mod, pasif mod ve okuyucu/modu modlarında çalışabilir ve birçok farklı kullanım alanı için idealdir.
 
Benzer konular Forum Tarih
CaN Terimler Sözlüğü - Nedir? 0 3K

Benzer konular

Etiketler
near field communication nedir nfc (near field communication) nfc aktif mod nedir nfc nedir nfc okuyucu mod nedir nfc pasif mod nedir
Üst Alt