Haber Öğrencilerin 'çelik tünelli' okul yolculuğu

Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Öğrencilerin 'çelik tünelli' okul yolculuğu

İzmir'in Konak ilçesindeki tescilli metruk binanın bir bölümü, koruma kafesi ile birlikte yıkıldı. Mahallelinin başvurusuyla bir ilkokul ile binanın arasındaki sokağa, çelik tüp geçit yapıldı. Metruk binanın yıkılma tehlikesi olduğunu belirtilirken, binanın kontrollü bir şekilde yıkılması için karar çıkması bekleniyor.

P2xkcQjIgkCdw9rqGLz7xA.jpg

İzmir'de Sakarya Mahallesi 826 Sokak'taki İsmet Paşa İlkokulu ile aynı sokaktaki SİT alanı içerisindeki tescilli metruk bina, Seferihisar açıklarındaki 6.6 büyüklüğündeki depremde hasar aldı.
AchDSWlsTUeoH9yUDVbUhg.jpg

O dönem çelik konstrüksiyon kafesle koruma altına alınan metruk binanın bir bölümü eylül ayında koruma kafesi ile birlikte yıkıldı. Mahalle sakinlerinin başvurusuyla Konak Belediyesi'nce bir süre kullanıma kapatılan sokağa, çelik konstrüksiyon ile tüp geçit yapıldı.
mw3pIP8PfUG6CgCdKuBhzg.jpg

Hasarlı binanın girişleri de demir parmaklıklarla kapatıldı. Yıkılma tehlikesi devam eden metruk binanın bulunduğu sokak ise yeniden kullanıma açıldı.
XcZ2bNg7GE2WjN19LrYxOA.jpg

Binanın yıkılma tehlikesi olduğunu söyleyen Sakarya Mahallesi muhtarı Abdülmenaf Turşak, "Okullar açılmadan bir hafta önce 04.30 sıralarında bina yıkıldı. Bu okulda yaklaşık 700 öğrenci eğitim görüyor. 7 mahalleye bağlı tek okul. Binanın kontrollü bir şekilde yıkılması için Anıtlar Kurulu'ndan karar çıkması gerekiyor. Konuyla ilgili belediyeye başvuru yaptık. Birtakım önlemler alınsa da bina ile okul bahçesi arasındaki mesafe çok az. Herhangi bir olumsuzlukta okul bahçesine yıkılmasından, öğrencilerin zarar görmesinden korkuyoruz" dedi.
cCYN3QwfyEKbTdZYxGjaXA.jpg

İsmet Paşa İlkokulu'nda iki çocuğunun eğitim aldığını dile getiren velilerden Cuma Şemin, binanın yıkılma ihtimali nedeniyle tedirgin olduklarını söyledi. Çelik tünelden geçerken bile korku yaşadıklarını belirten Şemin, binanın en kısa sürede kontrollü bir şekilde yıkılmasını istediklerini söyledi.
pFr-2yDPdU6tviq0CJg8uA.jpg

aMbcX9di7EK0a7W1H68oyg.jpg

PqR3QHifcEGch-JMQzBwfw.jpg

ZUCWzf5RrEqgCVrvmQ5JJA.jpg

RuBTkVyP50ez-so3Hvx5zg.jpg

dGOnZBpgCU-TOaPzgaVBeA.jpg

 
Üst Alt