Haber Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili erkene mi çekildi? 2025 Kurban Bayramı tatili ve yaz tatili birleşecek mi?

Okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili erkene mi çekildi? 2025 Kurban Bayramı tatili ve yaz tatili birleşecek mi?

2024-2025 eğitim öğretim yılının sonlarına yaklaşırken milyonlarca öğrenci ve veli, okulların ne zaman kapanacağını ve yaz tatilinin erkene alınıp alınmadığını merak ediyor. Özellikle bu yıl Kurban Bayramı'nın okulların kapanış tarihine yakın bir döneme denk gelmesi, “Yaz tatili Kurban Bayramı tatiliyle birleşecek mi?” sorularını gündeme taşıdı. Peki, okullar ne zaman kapanacak, yaz tatili erkene mi çekildi? 2025 Kurban Bayramı tatili ve yaz tatili birleşecek mi? İşte Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı takvim ve ayrıntılar.

pC2UnKUHekuHPAR0yAJezw.jpg

Yaz tatili yaklaşırken milyonlarca öğrenci ve veli, 2025 yazının tatil planlarını yapmaya başladı. Bu yıl Kurban Bayramı’nın haziran ayına yani okulların kapanış tarihinden 1 hafta önceye denk gelmesi, gözleri Milli Eğitim Bakanlığı’nın takvimine çevirdi. Peki, okullar ne zaman kapanacak? Bayram tatili ve yaz tatili birleştirilecek mi? İşte merak edilen tüm ayrıntılar ve MEB'den yapılan açıklama.
8pbwr5gY10u-IhAsoilhOQ.jpg

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından açıklanan takvime göre, 2024-2025 eğitim öğretim yılı 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek. Öğrenciler karnelerini alacak ve uzun yaz tatiline başlayacaklar.Böylece 20 Haziran itibarıyla tüm resmi ve özel okullarda ders zili son kez çalmış olacak.
wR8d6vmXV0SLKbIj2kq4AA.jpg

Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2025 dini günler takvimine göre Kurban Bayramı 5 Haziran 2025 Perşembe günü arefeyle başlayacak, bayram ise 6-9 Haziran 2025 tarihleri arasında idrak edilecek.Bu durumda bayram tatili, okulların kapanmasına yaklaşık bir hafta kala başlayacak.
LT0zmw05eE-xXxZSSBc5NQ.jpg

Veliler ve öğrenciler, Kurban Bayramı ile yaz tatilinin birleştirilip birleştirilmeyeceğini sorgularken, resmi kaynaklardan yapılan açıklamalarda herhangi bir takvim değişikliği yapılmadığı ifade edildi.Ancak bazı okullar, özellikle özel okullar ve sınav takvimi erken biten sınıflar (12. sınıflar gibi), bayram haftasında eğitim faaliyetlerine ara verebilir. Bu durumda öğrenciler için yaz tatili fiilen erkenden başlamış olabilir.
fdlvwkJcB0OiodTXCaw8eA.jpg

Şu an için Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yaz tatilinin erkene çekileceğine dair resmi bir açıklama yapılmış değil. Ancak kamuoyundan gelen talepler doğrultusunda, bayram haftasında bazı esnekliklerin tanınabileceği öngörülüyor.Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin daha önce yaptığı açıklamada okulların erken tatil edilmesinin hukuken mümkün olmadığını vurgularken okulların 180 iş günü açık olması gerektiğinin altını çizdi. Planlamalarının bu yönde olmadığını aktaran Tekin, sınav takviminin çalışma takvimine göre planlandığını aktarırken “Yani öyle bir erken tatil hesabımız yok. Zaten bayram sonrası da 2 hafta. Sadece birkaç gün olsa bu tartışılabir ama 2 haftalık bir süreç söz konusu. Dolayısıyla bizim gündemimizde böyle bir şey yok” dedi.

Üst Alt