Haber Okullar yaz tatilinden sonra hangi gün açılacak? 2025-26 ilk ara tatil ne zaman? MEB yeni eğitim ve öğretim yılı takvimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 11
Okullar yaz tatilinden sonra hangi gün açılacak? 2025-26 ilk ara tatil ne zaman? MEB yeni eğitim ve öğretim yılı takvimi

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı çalışma takvimini paylaştı. 20 Haziran'da karnelerini alan ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri yaz tatiline başladı. Tatilin ardından 8 Eylül 2025 tarihinde yeni eğitim yılı başlıyor. Öğrenciler ve veliler kadar öğretmenler de 2025-26 tatil tarihlerini sorguluyor. Peki, okullar ne zaman, hangi gün açılıyor?

fpZIATuIo0GxpG72u0QESQ.jpg

Okulların tatil tarihleri, yaz tatilini geçirmeye başlayan öğrencilerin gündeminde. 8 Eylül'de başlayacak eğitim ve öğretim süreci öncesinde ilkokul 1. sınıf ile okul öncesi öğrencileri 1-5 Eylül tarihleri arasında uyum eğitimine tabi tutulacak. Peki, okullarda ara tatiller ne zaman, 15 tatil hangi tarihte? İşte, okulların açılış ve kapanış tarihleri...
a2DTcyCep0KUSgzQPauhzA.jpg

2024-2025 eğitim yılı 20 Haziran Cuma günü karnelerin verilişi ile noktalandı. Öğrencilerin 2025-26 yılındaki ilk ders zili ise 8 Eylül Pazartesi günü çalacak. İlkokul 1. sınıf ile okul öncesi öğrenciler 1-5 Eylül'de sınıfları dolduracak.
E2xvKnxspE-HK6LHuFaKWw.jpg

Yeni eğitimve öğretim yılının birinci dönem ilk ara tatili 10-14 Kasım 2025 tarihleri arasında olacak. İkinci dönem ara tatili ise 16-20 Mart 2026 tarihleri arasında yaşanacak.
PduDq283Nkiz_LguYqjsEw.jpg

Okullarda 15 tatil ya da sömestr, 19-30 Ocak 2026 tarihleri arasına denk gelecek. İkinci dönem 2 Şubat 2026 Pazartesi günü başlayacak.
j1WtqFjfgEOAIQXRo0mndw.jpg

2025-2026 eğitim ve öğretim yılında okullar 26 Haziran Cuma günü karnelerin verilişi ile noktalanacak.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.

Geri
Üst Alt