Haber ÖSYM 2020-EKPSS ve 2022-EKPSS branş bazında sıralamaları güncelledi (Branş bazında sıralama nedir?)

Mesajlar
0
Tepkime
364
Puanları
83
ÖSYM 2020-EKPSS ve 2022-EKPSS branş bazında sıralamaları güncelledi (Branş bazında sıralama nedir?)

ÖSYM (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) "2020-EKPSS ve 2022-EKPSS Branş Bazında Sıralamaların Güncellenmesine" ilişkin duyuru paylaştı. Adaylar, branş bazında sıralamalarını ÖSYM'nin adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebiliyorlar.

2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2020-EKPSS) ve 2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (2022-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellendi. ÖSYM, güncellenen branş bazında sıralamaları resmi sayfası üzerinden paylaştı.
Y1m9Z3EhpU6KXAXallBb6w.jpg

ÖSYM GÜNCELLEME DUYURUSU

ÖSYM güncelleme duyurusunda; "2020 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (2020-EKPSS) ve 2022 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (2022-EKPSS) katılan adayların sınav sonuçlarına göre branş bazında sıralamaları güncellenmiş olup adaylar, branş bazında sıralamalarını ÖSYM’nin adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle öğrenebilecektir. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmettir. Görüntülenen sayfa belge niteliği taşımaz. Her türlü değerlendirmede ÖSYM sisteminde kayıtlı bilgiler esas alınır. Branş bazında sıralama işlemleri adayların (YÖKSİS ve e-Okul sisteminden ÖSYM sistemine aktarılmış olan) ÖSYM sistemi üzerinde ilgili işlemlerin yapıldığı tarih itibarıyla aktif olarak bulunan eğitim bilgileri ve bu tarih itibarıyla sistemde aktif eğitimi yer almayan adayların ise başvuru da belirttikleri eğitim bilgileri esas alınarak hazırlanmıştır." ifadelerini kullandı.

CMIeUKmeEkyFbDUUs1Z0FQ.jpg
KPSS BRANŞ SIRALAMASI NEDİR? Branş bazında sıralama işlemlerinin, yerleştirme işlemlerine hiçbir etkisi bulunmamaktadır. Branş bazında sıralamalar, adayları bilgilendirme amacıyla oluşturulmuş; kendileri ile aynı alanda sınava giren diğer adaylar arasında kendi başarı durumlarını değerlendirmelerine imkân veren bir hizmet olup bunun dışında herhangi bir amaçla kullanılmamalıdır. Adayların, güncellenen branş bazında sıralamaları bu hususlar çerçevesinde incelemeleri gerekmektedir.
 
Üst Alt