Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Cihazınızı Hızlandırma Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 38
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
speed-up-samsung-phone.webp

Temel Yollar:​

• En son yazılım güncellemelerini yükleyin: Güncel olmayan yazılımlar zamanla telefonlarınızı yavaşlatabilir. Bu nedenle, Samsung Galaxy cihazınıza en son yazılım güncellemelerini indirin ve yükleyin.
  • İstenmeyen uygulamaları kaldırın veya devre dışı bırakın: Hepimizin artık ihtiyaç duymadığı bazı uygulamalar vardır. Sistem kaynaklarını boşaltmak için bunları kaldırın. Veya önceden yüklenmiş bir uygulamaysa, Ayarlar'dan devre dışı bırakın.
  • Cihaz depolama alanını temizleyin: İdeal olarak, çoğu Android cihazın düzgün çalışması için en az %30 boş depolama alanına ihtiyacı vardır. Bu nedenle, Samsung telefonunuzun depolama alanı %70'in üzerindeyse, önemsiz şeyleri silmeyi veya bir bulut depolama/masaüstüne yedeklemeyi deneyin.
  • Statik temalar kullanın: Animasyonlu duvar kağıtları ve temalar güzel görünse de, çalışmak için değerli sistem kaynaklarını kullanırlar. Bu nedenle, telefonunuz sürekli yavaşlıyorsa, statik temalara geçin.

1. Yöntem : Samsung Free'yi devre dışı bırakın​

Samsung Free, şirketin ana ekrandaki Google Discover menüsüne getirdiği bir yenilik. Ne yazık ki, bilgileri güncellemek için telefonunuzun gecikmesine neden olabiliyor. Öyleyse, Samsung telefonunuzda devre dışı bırakın. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Samsung ana ekranına uzun basın ve sağa kaydırın.

Adım 2: Burada Açık geçişini kapatın.

1761856272257.webp

İpucu: Ayrıca, yanlışlıkla kaydırmaları azaltmak için ana ekrandan Samsung Pay'i devre dışı bırakabilirsiniz.

2. Yöntem : Gezinme Düğmelerini Kullanın​

Gezinme hareketleri iPhone'dan geçişinizi kolaylaştırsa da, her zaman en akıcısı olmayabilir. Önemli bir gecikme fark ederseniz veya cihazınız kaydırma hareketlerine sık sık yanıt vermiyorsa, gezinme düğmelerine geçmenizi öneririz. Bunları etkinleştirmek için aşağıdaki adımları izleyin.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın ve Ekran'a dokunun.

Adım 2: Burada Gezinme çubuğuna dokunun . Seçeneklerden Düğmeler'i seçin.

1761856324310.webp

3. Yöntem : Otomatik Optimizasyonu Etkinleştirin​

Telefonunuzu, kullanılmayan uygulamaları otomatik olarak optimize edip kapatacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bu, kullanılmadığı zamanlarda telefonunuzun belleğinin temizlenmesine yardımcı olarak, tekrar kullandığınızda daha hızlı çalışmasını sağlar. Samsung Galaxy cihazınızda bu özelliği nasıl etkinleştireceğinizi aşağıda bulabilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar'ı açın > Cihaz bakımı'na dokunun. Aşağı kaydırın ve Otomatik optimizasyon'a dokunun.

Adım 2: Otomatik yeniden başlatma seçeneğine dokunun. Burada, Gerektiğinde yeniden başlat seçeneğini etkinleştirin.

1761856343022.webp

4. Yöntem : Arka Plan İşlemlerini Sınırlandırın​

Arka plan işlemlerini sınırlamak, cihazınızın aynı anda çalışan çok fazla arka plan işlemi nedeniyle yavaşlamasını önlemeye yardımcı olur. Etkinleştirildiğinde, gerekli olanlar seçilecek ve diğerleri kaldırılacaktır. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Ayarlar'ı açın > Telefon hakkında > Yazılım bilgileri'ne dokunun.

Adım 2: Ardından, Yapı numarasına beş veya yedi kez üst üste hızlıca dokunun. Cihazınızın PIN kodunu veya şifresini girin.

1761856359165.webp

Adım 3: Etkinleştirildikten sonra Ayarlar sayfasına geri dönün ve Geliştirici seçeneklerine dokunun.

Adım 4: Aşağı kaydırın ve Arkaplan işlem sınırı'na dokunun. Burada En fazla 3 işlem'i seçin.

1761856375871.webp

5. Yöntem : Dokunma Duyarlılığını Etkinleştirin​

Ekran bazen dokunuşlarınıza tepki vermediğinde telefonunuzun yavaşladığını hissedebilirsiniz. Bu sorun, kalın ekran koruyuculu telefonlarda daha belirgindir. Bu durumda, telefonunuzun dokunuşlarınıza daha hızlı tepki vermesi için dokunmatik hassasiyetini etkinleştirin. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Ayarlar'ı açın > Ekran'a dokunun. Burada, Dokunmatik hassasiyet geçişini açın.

1761856392017.webp

6. Yöntem : Animasyon Ayarlarını Kontrol Edin​

Animasyon ayarlarını değiştirmek teknik olarak Samsung telefonunuzu hızlandırmasa da, daha hızlı cihaz animasyonlarının keyfini çıkarmanıza yardımcı olur. Bu, telefonunuzun daha hızlı olduğu hissini vermenize yardımcı olabilir. Geliştirici seçeneklerini kullanarak bu ayarı nasıl değiştirebileceğiniz aşağıda açıklanmıştır.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Telefon Hakkında'ya dokunun. Ardından Yazılım Bilgileri'ne dokunun.

Adım 2: Şimdi, Yapı numarasına beş veya yedi kez üst üste hızlıca dokunun. Cihazınızın PIN kodunu veya şifresini girin.

Adım 3: Geliştirici seçenekleri etkinleştirildikten sonra Ayarlar sayfasına geri dönün ve Geliştirici seçenekleri'ne dokunun.

Adım 4: Aşağı kaydırın ve Pencere animasyon ölçeği'ne dokunun . Burada Animasyon ölçeği 1,5x veya Animasyon ölçeği 2x'i seçin.

1761856410603.webp

Adım 5: Ardından Geçiş animasyonu ölçeğine dokunun ve Animasyon ölçeği 1,5x veya Animasyon ölçeği 2x'i seçin.

1761856427128.webp

Adım 6: Son olarak Animator süre ölçeğine dokunun ve Animasyon ölçeği 1,5x veya Animasyon ölçeği 2x'i seçin.

1761856444446.webp

7. Yöntem : İstenmeyen Widget'ları Kaldırın​

Uygulama widget'ları güncel kalmanıza yardımcı olsa da, sürekli güncellenen bilgileri almak için değerli sistem kaynaklarını kullanırlar. Samsung telefonunuz yavaşlıyorsa, hızlandırmak için bu tür uygulama widget'larını kaldırın. İşte nasıl yapılacağı.

Adım 1: Android cihazınızın ana ekranında ilgili widget'a gidin ve uzun süre basılı tutun.

Adım 2: Burada, Kaldır'a dokunun. Diğer uygulama widget'larını kaldırmak için bu adımları tekrarlayın.

1761856463107.webp

8. Yöntem : Uygulamaların Lite Sürümünü Kullanın​

Günümüzde çoğu uygulamanın Lite sürümleri mevcuttur. Bazı özelliklerden yoksun olsalar da, bu uygulamalar daha küçük boyutludur ve daha az kaynak kullanır. Dolayısıyla, Samsung telefonunuz Instagram'ı kullanırken yavaşlıyorsa, Instagram Lite uygulamasını kullanın. Tüm özelliklere sahip olmayabilir, ancak telefonunuzu hızlandırabilir.

9. Yöntem : RAM'i boşaltın​

RAM'i temizlemek sistem belleğini boşaltabilir. Bu, sistemle ilgili diğer görevleri gerçekleştirmek için kullanılabilir. Samsung telefonunuz bir süredir yavaşlıyorsa veya anormal bir pil tüketimi görüyorsanız bunu yapabilirsiniz. Android telefonunuzda RAM boşaltma hakkında daha fazla bilgi edinmek için makalemize göz atın.

Etiketler Etiketler
android telefon kasma çözümü galaxy hızlandırma ayarları galaxy performans artırma samsung cihaz optimizasyonu samsung telefon hızlandırma
Geri
Üst Alt