Root Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780F) Nasıl Root Yapılır ve Magisk Nasıl Kurulur?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 990

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
magisk-galaxy-s20-fe-696x392-1.jpg

Samsung Galaxy S20 FE’nizi (Fan Edition) rootlamak ve Magisk Manager’ı kurmak için aşağıdaki kılavuzu izleyin. Magisk’in arkasındaki geliştirici topjohnwu, Galaxy S20 ve ayrıca Galaxy S20 FE için destek ekleyen bir Magisk güncellemesi yayınladı. Bu iyi bir haber çünkü Galaxy S20 FE’nizde (Exynos) kök erişimini kalıcı olarak etkinleştirebileceğiniz anlamına geliyor.


Samsung, kullanıcıların cihazlarını root etmelerini zorlaştırmaya devam ediyor. Örneğin, varsayılan olarak özel ikili dosyaları flaş edemezsiniz. Önce tüm verileri silecek olan önyükleyicinin kilidini açmanız gerekir. KNOX ayrıca akılda tutulması gereken bir şeydir. Özel ikili dosyalar yanıp söndüğünde KNOX sayacı tetiklenir. Bu, belirli ülkelerde garantiyi ortadan kaldırır.


Aşağıda, Samsung Galaxy S20 FE’nizi nasıl rootlayacağınız konusunda ayrıntılı bir eğitiminiz var. Önyükleyicinin kilidini açmanız, bellenimi düzeltmeniz ve Magisk’i yüklemeniz gerekecek. Eğiticinin adımlarından herhangi birinde takılırsanız, aşağıya bir yorum bırakın, size yardımcı olacağız.


Magisk ile Samsung Galaxy S20 FE Nasıl Köklenir?​

UYARI
Aşağıdaki öğreticiye geçmeden önce lütfen aşağıdaki tüm uyarıları okuyun. KNOX'un tetiklenmesini istemiyorsanız veya verilerinizin silinmesini istemiyorsanız devam etmeyin.

  • Bu işlem telefonunuzu silecektir. Magisk’i kurmak için ilk kez önyükleyicinin kilidini açtığınızda, tam bir veri silme işlemi gerçekleştirilecektir. Lütfen devam etmeden önce bir veri yedeklemesi yapın, aksi takdirde tüm verileri kaybedersiniz.
  • Magisk’i Galaxy S20 FE’nize yüklemek, KNOX’u tetikleyecektir. Bu, bellenimin kurcalanıp kurcalanmadığını gösteren bir göstergedir. KNOX devreye girerse bazı mağazalar garanti hizmetini reddeder.

Ön Koşullar​

  • Telefonunuzun şarjının en az %60 olduğundan emin olun. Bu, işlem sırasında telefonun yanlışlıkla kapanmamasını sağlar.
  • Telefonunuzdaki verilerin tam yedeğini alın. Aşağıdaki işlem, telefonunuzdaki her şeyi silecek olan önyükleyicinin kilidini açmayı içerir.
  • Galaxy S20 FE için uygun USB sürücülerini indirin ve yükleyin . Uygun sürücülere sahip değilseniz, bilgisayar telefonunuzu tanımaz.

Galaxy S20 FE Bootloader’ın Kilidini Açma Yönetimi​


Samsung, VaultKeeper adlı yeni bir hizmeti tanıttı. Bu VaultKeeper izin vermedikçe özel ikili dosyaları veya resmi olmayan bölümleri flaş edemeyeceğiniz anlamına gelir. İşte nasıl yapılacağı ile alakalı anlatıma aşağıdan ulaşabilirsiniz.
  1. OEM kilidini etkinleştirin. Bunu yapmak için Ayarlar > Geliştirici seçenekleri’ne gidin ve OEM kilit açma üzerine dokunun.
    Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780F) Nasıl Root Yapılır ve Magisk Nasıl Kurulur? 20
  2. İndirme moduna önyükleme yapın . Bunu yapmak için, güç düğmesini basılı tutun ve telefonu kapatmak için Kapat’a dokunun . Şimdi Sesi Kısma + Bixby + Güç düğmelerine aynı anda basın ve basılı tutun .
  3. İndirme modundayken, ses açma düğmesine uzun basın . Bu, önyükleyicinin kilidini açar ve telefonunuzdaki tüm veriler silinir.
  4. Telefon otomatik olarak yeniden başlatılacaktır. Telefonunuzu bir WiFi ağına bağlayın ve kurulumun geri kalanını atlayın.
  5. Gidin Telefon> Yazılım Bilgiler> Ayarlar ve hızlı bir şekilde 7 kez dokunun Yapı Numarası’na etkinleştirmek için Geliştirici Seçenekleri . Geliştirici seçeneklerine gidin ve OEM kilit açmanın gri olduğundan emin olun.

Ürün yazılımını yamalayın ve Magisk’i yükleyin​

Artık önyükleyicinin kilidi başarıyla açıldığından, yazılımı düzeltmeniz gerekir. Bu, kök yeteneklerine izin verecektir.

  1. Samsung Galaxy S20 FE’niz için en son stok üretici yazılımını indirin. Samsung Galaxy S20 FE’de stok üretici yazılımının nasıl indirileceği ve kurulacağı ile ilgili ayrıntılı kılavuzumuzu izleyin.
  2. Bellenimi flaşladıktan sonra, bellenimi çıkarın. Beş dosya göreceksiniz.
  3. Özü AP .tar dosyasını. Dosya adı AP ile başlar ve .tar.md5 (AP_[device_model_sw_ver].tar.md5) ile biter.
    Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780F) Nasıl Root Yapılır ve Magisk Nasıl Kurulur? 21
  4. Çıkarılan dosyalardan boot.img.lz4 dosyasını bulun ve bir tar arşivi oluşturun (7-ZIP kullanabilirsiniz).
    Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780F) Nasıl Root Yapılır ve Magisk Nasıl Kurulur? 22
  5. Arşivlenen önyükleme dosyasını telefonunuzun dahili belleğine aktarın. En son Magisk Manager APK’sini indirin ve yükleyin.


  • Magisk Manager’ı açın ve Install > Install > Select and Patch a file seçeneğine gidin. (Kurtarma Modunun kapalı olduğundan emin olun.).
    Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780F) Nasıl Root Yapılır ve Magisk Nasıl Kurulur? 23
  • Depolama alanında gezinin ve arşivlenen görüntü dosyasını seçin. Görüntü yamalanacak ve yeni sürüm Internal Storage/Download/magisk_patched.tar altında bulunacaktır.
    Samsung Galaxy S20 FE (SM-G780F) Nasıl Root Yapılır ve Magisk Nasıl Kurulur? 24
  • Yamalı dosyayı bilgisayarınıza aktarın.
  • Telefonunuzu kapatın ve telefonunuzu indirme moduna getirin .
  • Odin’de AP’ye tıklayın ve yamalı .tar dosyasını seçin. “ Otomatik Yeniden Başlatma ” seçeneğinin işaretini kaldırın ve Yükle’ye tıklayın .
  • Araç, Samsung Galaxy S20 FE’nizde Magisk’i yanıp sönecektir.
 
Mesajlar
0
Tepkime
363
Puanları
83
Elinize emeğinize sağlık. Güzel ve anlaşılır olmuş gerçekten.
 
  • Beğen
Tepkiler: CaN

CaN

admin
Mesajlar
1,419
Tepkime
4,349
Puanları
113
Konum
Türkiye
Etiketler
magisk root s20fe samsung
Üst Alt