Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Telefon veya Tabletlerde Çalışmayan Google Play Store Çözüm Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 95
    💬 Bu Konuya 1 cevap yazıldı.
Top-Ways-to-Fix-Google-Play-Store-Not-Working-on-Samsung-Galaxy-Phones-or-Tablets.webp

Temel Düzeltmeleri Deneyin​

• Depolama alanını boşaltın: Yeterli depolama alanı yoksa Google Play Store, Samsung cihazınızdaki uygulamaları indirmeyebilir veya güncellemeyebilir. Bunu önlemek için cihazınızda en az 1 GB boş depolama alanı bulundurun.
  • VPN'i devre dışı bırakın: Ülkenizde mevcut olmayan uygulamaları indirmek için bir VPN bağlantısı kullanırsanız, Play Store'da "Bağlantı yok" gibi hatalar alabilirsiniz . VPN bağlantınızı geçici olarak devre dışı bırakıp sorununuzu çözüp çözmediğine bakabilirsiniz.

1. Düzeltme : Play Store Önbelleğini Temizle​

Uygulama aramak, indirmek ve güncellemek için Google Play Store'u kullanmaya devam ettikçe, yükleme sürelerini kısaltmak ve bant genişliğinden tasarruf etmek için önbellek verileri toplanır. Ancak, mevcut önbellek verileri bozulmuş veya erişilemez hale gelmişse, Play Store Samsung telefonunuzda veya tabletinizde beklendiği gibi çalışmayabilir. İşte bu sorunu nasıl düzeltebileceğiniz.

Adım 1: Play Store simgesine uzun basın ve menüden bilgi simgesine dokunun.

Adım 2: Depolama'ya
gidin > alttaki Önbelleği temizle'ye dokunun.

1760694538880.webp

2. Düzeltme : Play Store Güncellemelerini Kaldırın​

Bu tür sorunlar, yakın zamanda yapılan bir Play Store güncellemesinin kurulumunda sorun yaşanırsa da ortaya çıkabilir. Bunu düzeltmek için cihazınızdaki tüm Play Store güncellemelerini kaldırıp tekrar yükleyin. İşte yapmanız gerekenler:

Adım 1: Telefonunuzdaki Play Store simgesine uzun basın ve açılan menüden bilgi simgesine dokunun.

Adım 2:
Sağ üstteki üç nokta menü simgesine dokunun ve Güncellemeleri kaldır'ı seçin.

1760694555437.webp

Adım 3: Kaldırdıktan sonra Play Store'u açın > sağ üstteki profil simgesine dokunun > Ayarlar'ı seçin.

Adım 4: Hakkında'yı genişletin > Play Store'u Güncelle'ye dokunun.

1760694573577.webp

3. Düzeltme : İndirme Yöneticisini Sıfırlayın​

İndirme Yöneticisi, çeşitli indirme görevlerini arka planda yöneten bir sistem uygulamasıdır. Bu uygulamada bir sorun varsa, Play Store üzerinden uygulama indirirken veya güncellerken zorluklar yaşayabilirsiniz. Bunu düzeltmek için, şu adımları kullanarak İndirme Yöneticisi uygulamasını sıfırlayın:

Adım 1: Telefonunuzda Ayarlar uygulamasını başlatın > Uygulamalar'a gidin.

Adım 2: Filtreleme ve sıralama simgesine dokunun > Sistem uygulamalarını göster seçeneğini açın.

1760694589731.webp

Adım 3: Aşağı kaydırın ve İndirme Yöneticisi'ne dokunun > Depolama'yı seçin > Verileri temizle'ye dokunun.

1760694605358.webp

İndirme Yöneticisi uygulaması otomatik olarak başlayacaktır. Ardından, Play Store'un Samsung cihazınızda beklendiği gibi çalışıp çalışmadığını kontrol edin.

4. Düzeltme : Google Play Hizmetlerini Sıfırlayın​

Telefonunuzdaki Google Play Hizmetleri, uygulama satın alma, indirme ve yükleme işlemlerini yöneterek Play Store'un sorunsuz çalışmasını sağlar. Google Play Hizmetleri ile ilgili bir sorun varsa , Play Store hatalı davranabilir ve beklendiği gibi çalışmayabilir. Telefonunuzdaki Google Play Hizmetlerini sıfırlamayı deneyerek bunun normale dönüp dönmediğini görebilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Uygulamalar'a gidin.

Adım 2: Aşağı kaydırarak Google Play hizmetlerini bulun ve dokunun > Depolama'yı seçin.

Adım 3: Alt taraftaki Depolamayı Yönet'e dokunun > Tüm Verileri Temizle'ye basın.

1760694625400.webp

5. Düzeltme : Sistem Tarihini ve Saatini Kontrol Edin​

Cihazınız yanlış bir tarih veya saate ayarlanmışsa, Play Store dahil olmak üzere uygulamalar ve hizmetler sunucuyla iletişim kurmakta sorun yaşayabilir. Samsung telefonunuzu veya tabletinizi şebeke tarafından sağlanan saati kullanacak şekilde yapılandırarak bu tür sorunları önleyebilirsiniz.

Adım 1: Ayarlar menüsünü açın > Genel Yönetim > Tarih ve saat bölümüne gidin.

Adım 2: Otomatik tarih ve saat için geçişi etkinleştirin.

1760694642486.webp

6. Düzeltme : Google Hesabınızı Kaldırın ve Tekrar Ekleyin​

Yapabileceğiniz bir diğer şey de Google hesabınızı telefonunuzdan kaldırıp tekrar eklemektir. Bu, Samsung Galaxy telefonunuzda veya tabletinizde Play Store'un arızalanmasına neden olan kimlik doğrulama sorunlarını çözmenize yardımcı olacaktır.

Adım 1: Ayarlar uygulamasını açın > Hesaplar ve yedekleme > Hesapları yönet'e gidin.

Adım 2: Listeden Google hesabınızı seçin.

1760694661314.webp

Adım 3: Hesabı kaldır'a dokunun > Hesabı kaldır'ı tekrar seçin.

Adım 4 : Hesaplar sayfasına dönün ve Google hesabınızla oturum açmak için Hesap ekle'yi seçin. Ardından Play Store'u tekrar kullanmayı deneyin.

1760694678665.webp

📱 Google Play Store, Android cihazlarımızın olmazsa olmazı. Ancak zaman zaman, özellikle Samsung Galaxy serisi telefon ve tabletlerde Play Store’un çalışmadığı, açılmadığı veya hata verdiği durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu sorun, uygulama indirememe, güncelleme yapamama gibi can sıkıcı sonuçlar doğurabiliyor.

Endişelenmeyin! Bu rehberde, Samsung cihazınızda Play Store’un çalışmaması sorununu adım adım çözmenin yollarını, en temelinden en ileri seviyeye kadar, kapsamlı bir şekilde ele alacağız.

🔍 1. Play Store Sorunlarının Yaygın Nedenleri {#nedenler}

Sorunu çözebilmek için önce kaynağını anlamak gerekir. İşte Play Store'un çalışmamasının ardında yatan başlıca sebepler:

· 📡 İnternet Bağlantısı Sorunları: Zayıf Wi-Fi sinyali, mobil veri ayarlarındaki problemler veya DNS sorunları.
· 🗂️ Önbellek ve Veri Birikimi: Play Store ve ilgili servislerin önbellek dosyalarının zamanla bozulması.
· 📅 Tarih ve Saat Ayarları: Cihazınızın tarih ve saatinin yanlış olması, Google sunucularıyla uyumsuzluğa neden olur.
· 👤 Google Hesabı Problemleri: Hesap eşitleme sorunları veya hesap kimlik bilgilerinde yaşanan geçici problemler.
· 🔄 Uygulama Güncellemeleri: Play Store veya Google Play Servisleri'nin güncel olmaması.
· 🚫 Yanlış Ayarlar: Yanlışlıkla Play Store'un veri kullanımını kısıtlamış olabilirsiniz.
· 💤 Enerji Tasarrufu Modu: Güç tasarrufu modları, arka planda çalışan uygulamaları kısıtlayarak Play Store'u etkileyebilir.

⚡ 2. Hızlı ve Basit Çözümler (İlk Yapılacaklar) {#hizli-cozum}

Bu basit adımlar, sorunun büyük bir kısmını anında çözecektir.

· ✅ Cihazı Yeniden Başlatın: En klasik çözüm, genellikle en etkili olandır. Yazılımsal geçici hataları giderir.
· ✅ İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin: Wi-Fi veya mobil verinizin çalıştığından emin olun. Bir web sitesine girerek test edebilirsiniz.
· ✅ Tarih ve Saati Doğrulayın:
· Ayarlar > Genel yönetim > Tarih ve saat yolunu izleyin.
· "Otomatik tarih ve saati kullan" ve "Otomatik saat dilimini kullan" seçeneklerinin açık olduğundan emin olun.

🧹 3. Uygulama ve Önbellek Temizleme İşlemleri {#temizlik}

Geçici verileri temizlemek, sorunu kökünden çözebilir.

A. Play Store Önbellek ve Verilerini Temizleme

1. Ayarlar > Uygulamalar'a gidin.
2. Tüm uygulamaları görmek için "Google Play Store" uygulamasını listede bulun veya arama çubuğunu kullanın.
3. "Google Play Store"a dokunun.
4. Sırasıyla "Depolama" seçeneğine tıklayın.
5. Önce "Önbelleği temizle" butonuna, ardından (eğer sorun devam ederse) "Verileri temizle" butonuna basın.
· ⚠️ Not: Verileri temizlemek, Play Store hesap bilgilerinizi sıfırlar ama Google hesabınızı yeniden girmeniz gerekebilir. Korkmayın, verileriniz silinmez.

B. Google Play Servisleri Önbellek ve Verilerini Temizleme

1. Yukarıdaki gibi Ayarlar > Uygulamalar'a gidin.
2. "Google Play Servisleri" uygulamasını bulun. (Üç nokta menüsünden "Sistem uygulamalarını göster" seçeneğini etkinleştirmeniz gerekebilir.)
3. Aynı şekilde "Depolama" > "Önbelleği temizle" ve "Verileri temizle" işlemlerini uygulayın.
· 🔒 Not: Bu işlem güvenlidir. Uygulama verileriniz veya hesabınız silinmez, sadece geçici dosyalar temizlenir.

C. Google Servisleri Çerçevesi Verilerini Temizleme

1. Ayarlar > Uygulamalar > Google Servisleri Çerçevesi'ni bulun.
2. Aynı şekilde "Depolama" > "Verileri temizle" ve "Önbelleği temizle" butonlarına tıklayın.

🔁 İşlem Sırası: Bu üç temizlik işlemini yaptıktan sonra cihazınızı yeniden başlatın ve Play Store'u tekrar deneyin.

📡 4. Ağ ve Google Hesabı Kontrolleri {#ag-hesap}

A. Google Hesabınızı Yeniden Ekleme

1. Ayarlar > Hesaplar ve yedekleme > Hesapları yönet'e gidin.
2. Google hesabınızı seçin ve "Hesabı kaldır" veya "Hesabı sil" deyin.
· ⚠️ Dikkat: Bu işlem, sadece cihazınızdaki hesap bağlantısını kaldırır. E-postalarınız, kişileriniz vs. silinmez. Cihazı yeniden başlattıktan sonra hesabınızı tekrar ekleyebilirsiniz.
3. Cihazı yeniden başlatın.
4. Ayarlar'a geri dönün ve hesabınızı tekrar ekleyin.

B. DNS Ayarlarını Değiştirme

Bazen internet sağlayıcınızın DNS sunucuları, Play Store'a erişimi engelleyebilir.

1. Wi-Fi ağınıza bağlı olduğunuzdan emin olun.
2. Ayarlar > Bağlantı > Wi-Fi'ye gidin.
3. Bağlı olduğunuz ağa uzun basın ve "Ağı düzenle" veya "Yönet" seçeneğine tıklayın.
4. "Gelişmiş seçenekler"i gösterin.
5. "IP ayarları" kısmını "Statik" olarak değiirin. (Şifrenizi tekrar girmeniz istenebilir)
6. Aşağı kaydırın ve "DNS 1" ve "DNS 2" alanlarını görün.
7. Bu alanlara sırasıyla:
· DNS 1: 8.8.8.8
· DNS 2: 8.8.4.4
yazın. (Bu, Google'ın genel DNS sunucularıdır)
8. Kaydedin ve çıkın.

🔧 5. Gelişmiş Sistem Çözümleri {#gelismis}

Eğer yukarıdaki hiçbir yöntem işe yaramadıysa, aşağıdaki daha güçlü çözümlere başvurabilirsiniz.

A. Play Store'u Manuel Olarak Güncelleme

Play Store'un kendisi otomatik güncellenir, ancak bazen bu süreç takılabilir. APK dosyasını indirerek manuel güncelleme yapabilirsiniz.

1. Tarayıcınızdan güvenilir bir site (örneğin APKMirror) üzerinden "Google Play Store APK" dosyasını indirin.
2. İndirdiğiniz APK dosyasına tıklayarak kuruluma başlayın.
3. "Bilinmeyen kaynaklar"a izin vermeniz istenirse, sadece bu kurulum için izin verin.
4. Kurulum tamamlandıktan sonra cihazı yeniden başlatın.

B. Güç Tasarrufu Modunu Kapatma

1. Ayarlar > Cihaz bakımı > Pil (veya Pil ve cihaz bakımı) yolunu izleyin.
2. "Güç tasarrufu modu" veya benzeri bir seçeneğin kapalı olduğundan emin olun.
3. Ayrıca, Ayarlar > Uygulamalar > Google Play Store > Pil yolundan "Kısıtlama yok" veya "Kısıtlanmamış" gibi bir seçeneği etkinleştirin.

C. Yazılım Güncelleştirmelerini Kontrol Etme

1. Ayarlar > Yazılım güncelleme'ye gidin.
2. "Manuel olarak indir ve yükle" veya benzeri bir seçeneğe tıklayarak güncel bir sistem yazılımı olup olmadığını kontrol edin. Varsa mutlaka güncelleyin.

D. Fabrika Ayarlara Sıfırlama (SON ÇARE!)

⚠️ Bu işlem, cihazınızdaki TÜM verileri (fotoğraflar, uygulamalar, ayarlar vb.) siler. Kesinlikle son çare olarak düşünülmelidir. İşlemden önce tüm önemli verilerinizi yedeklediğinizden emin olun.

1. Ayarlar > Genel yönetim > Sıfırlama'ya gidin.
2. "Fabrika verilerini sıfırla" seçeneğini seçin.
3. Tüm uyarıları okuyup onay verdikten sonra işlemi başlatın.

❓ 6. Sıkça Sorulan Sorular (SSS) {#sss}

S: Play Store sürekli "İnternet bağlantınızı kontrol edin" diyor, ne yapmalıyım?
C:Bu genellikle bir ağ sorunudur. DNS değiştirmeyi deneyin, Wi-Fi şifrenizi unuttuysanız tekrar girin veya farklı bir Wi-Fi ağına bağlanmayı deneyin.

S: Play Store açılmıyor, sürekli kapanıyor. Çözümü nedir?
C:Bu, bozulmuş önbellek ve veri dosyalarının klasik belirtisidir. "Uygulama ve Önbellek Temizleme İşlemleri" başlığı altındaki tüm adımları (Play Store, Play Servisleri, Servisler Çerçevesi) uygulayın ve cihazı yeniden başlatın.

S: Samsung Galaxy tabletimde Play Store çöküyor, telefonumda ise sorun yok. Neden?
C:Cihaza özgü bir yazılım hatası veya güncelleme uyumsuzluğu olabilir. Tabletinizin yazılım güncellemelerini kontrol edin ve önbellek temizleme işlemlerini tablet üzerinde yapın.

S: Verileri temizlemek Google hesabımdaki her şeyi siler mi?
C: Hayır!Sadece cihazınızdaki geçici veriler silinir. E-postalarınız, fotoğraflarınız, kişileriniz gibi cloud'da saklanan hiçbir şey etkilenmez. Sadece cihazınızdan hesabınız çıkarılır ve tekrar girmeniz gerekir.

📊 7. Özet Çözüm Tablosu {#ozet-tablo}

Sorun Türü Önerilen İlk Çözüm İkincil Çözüm İleri Seviye Çözüm
Açılmıyor/Kapanıyor Önbellek Temizleme + Yeniden Başlatma Google Play Servisleri Verilerini Temizleme Manuel APK Güncelleme
İnternet Bağlantı Hatası Wi-Fi/Mobil Veriyi Aç/Kapat, DNS Değiştir Farklı Ağ Deneme -
Uygulama İndirme/Güncelleme Hatası Hesabı Kaldırıp Ekleme Tarih/Saat Kontrolü Güç Tasarrufu Modunu Kapatma
Sürekli Beklemede Önbellek/Veri Temizleme Google Servisleri Çerçevesi Temizleme Yazılım Güncellemesi Kontrolü
Hiçbir Çözüm İşe Yaramazsa - - Fabrika Ayarlara Sıfırlama

Sonuç:
Samsung Galaxy cihazınızdaki Google Play Store sorunları genellikle geçicidir ve bu rehberdeki adımları uygulayarak çözülebilir.En etkili yöntem, önbellek ve veri temizleme işlemlerini düzgün bir sırayla uygulamak ve ardından cihazı yeniden başlatmaktır. Sorununuz çözüldüyse, aşağıya yorum yaparak hangi yöntemin işe yaradığını diğer kullanıcılarla paylaşabilirsiniz! 🎉

Unutmayın, karmaşık görünen sorunların bile basit çözümleri olabilir. Tek yapmanız gereken doğru adımları izlemek.

Etiketler Etiketler
android uygulama indirme hatası google play hizmetleri düzeltme google play store açılmıyor play store çalışmıyor çözümü samsung galaxy play store sorunu
Geri
Üst Alt