Hızlı Ayarlar Paneline Nasıl Erişilir?
Hızlı Ayarlar paneline, ekranın üst kısmından aşağı kaydırarak erişebilirsiniz. Bildirim tepsisinin üzerinde birkaç düğme bulacaksınız . Diğer geçiş düğmelerini görmek için bir kez daha aşağı kaydırın. Alternatif olarak, tüm Hızlı Ayarlar düğmelerine aynı anda erişmek için iki parmağınızı kullanarak üst kısımdan aşağı kaydırabilirsiniz.Bu düğmelere dokunmak, telefonunuzdaki belirli özellikleri etkinleştirmenizi veya devre dışı bırakmanızı sağlar. Örneğin, Wi-Fi düğmesine dokunmak özelliği açar veya kapatır. Ayrıca, Wi-Fi düğmesine basılı tutarak doğrudan telefonunuzdaki Wi-Fi ayarlarına gidebilirsiniz.
Hızlı Ayarlar Paneli Düzeni Nasıl Özelleştirilir
Hızlı Ayarlar paneli düzenini özelleştirmek için, favori ayarlarınıza kolayca erişmek üzere düğmeler ekleyebilir, kaldırabilir ve yeniden düzenleyebilirsiniz.Hızlı Ayarlar Düğmelerini Ekleme, Kaldırma ve Yeniden Sıralama
Adım 1: Hızlı Ayarlar paneline erişmek için ekranın üstünden aşağı doğru iki kez kaydırın.Adım 2: Sağ üst köşedeki üç nokta menü simgesine dokunun ve Düzenle düğmeleri seçeneğini belirleyin.
Adım 3: Kullanılabilir düğmeler bölümünde, Hızlı Ayarlar paneline ekleyebileceğiniz birkaç geçiş düğmesi bulacaksınız. Bir düğmeyi basılı tutun ve panele sürükleyerek ekleyin. İstediğiniz kadar düğme ekleyebilirsiniz.
Adım 4: Benzer şekilde, Hızlı Ayarlar panelinden bir düğmeyi de kaldırabilirsiniz. Önemli düğmeleri ekleyip istenmeyenleri kaldırdıktan sonra, sık kullandığınız geçiş düğmelerinin her zaman elinizin altında olması için bu düğmeleri yeniden sıralayabilirsiniz. İlk altı düğmeye bildirim tepsisinden de erişilebilir.
Adım 5: Tüm değişiklikleri yaptıktan sonra ekranın sağ alt köşesindeki Bitti butonuna dokunun.
Parlaklık Kaydırıcısını, Aygıt Denetimini ve Medya Çıkış Düğmelerini Göster veya Gizle
Yukarıda belirtilen düğmelere ek olarak, Hızlı Ayarlar panelinde bir parlaklık kaydırıcısı, Aygıt denetimi ve Medya çıkışı düğmeleri de bulunur. Bu seçeneklerin Hızlı Ayarlar panelinde ne zaman görüneceğini belirleyebilirsiniz. Nasıl yapılacağını öğrenmek için okumaya devam edin.Adım 1: Hızlı Ayarlar paneline erişin. Sağ üst köşedeki üç nokta menü simgesine dokunun ve Hızlı panel düzeni'ni seçin.
Adım 2: Kaydırıcının her zaman mı yoksa yalnızca Hızlı Panel genişletildiğinde mi görüneceğini seçmek için Parlaklık kontrolüne dokunun. Benzer şekilde, Cihaz kontrolü ve Medya çıkışları düğmelerinin ne zaman görüneceğini veya tamamen gizleneceğini belirtebilirsiniz.
Adım 3: Son olarak değişiklikleri kaydetmek için Bitti'ye dokunun.
Hızlı Ayarlar Paneli Nasıl Sıfırlanır?
Hızlı Ayarlar panelinde çok fazla değişiklik yaptıysanız ve baştan başlamak istiyorsanız, Hızlı Ayarlar panelini varsayılan düzenine kolayca sıfırlayabilirsiniz. Nasıl yapacağınızı öğrenmek için okumaya devam edin.Adım 1: Hızlı Ayarlar paneline erişin. Sağ üst köşedeki üç nokta menü simgesine dokunun ve Düzenle düğmeleri'ni seçin.
Adım 2: Sol alt köşedeki Sıfırla seçeneğine dokunun ve istendiğinde tekrar Sıfırla'ya basın.