Nasıl Yapılır? Samsung Galaxy Telefonlarda Kamera Başarısız Hatasını Düzeltme Yöntemleri

• Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 61
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
fix-camera-failed-on-samsung.webp

1. Düzeltme : Dahili Depolamayı ve Telefon Sıcaklığını Kontrol Edin​

Kamera uygulamasının yeni fotoğraf ve videoları depolayabilmesi için Samsung Galaxy telefonunuzda yeterli dahili depolama alanına sahip olmanız gerekir.

Adım 1: Ayarlar'ı açın ve Pil ve Cihaz Bakımı'na gidin.

Adım 2: Aşağıdaki menüden Depolama'yı seçin. Cihazınızda ne kadar alan kaldığını kontrol edin.

1761236086750.webp

Benzer şekilde, telefonunuz uzun süreli kullanımdan dolayı ısınıyorsa, bu muhtemelen kamera arızası hatasının bir nedenidir. Bu nedenle, telefonunuzu bir süre soğuması için kullanmaktan kaçının.

2. Düzeltme : Kamera Uygulamasını Sıfırlayın​

Bu, Samsung Galaxy telefonunuzdaki tüm Kamera izinlerini varsayılan ayarlara geri yükleyecektir.

Adım 1: Kamera uygulaması simgesine uzun basın ve Uygulama Bilgisi'ne dokunun.

Adım 2: Kamera Ayarları'nı seçin ve en alta kaydırın. Ayarları Sıfırla'ya dokunun ve seçiminizi onaylayın.

1761236107527.webp

3. Düzeltme : Kamera Uygulaması İzinlerini Kontrol Edin​

Farklı uygulamalar yüklerken, kameraya erişim izni isterler. Kameraya erişim gerektiren belirli bir uygulamaya izin vermediyseniz, Kamera uygulaması beklendiği gibi çalışmayabilir.

Adım 1: Kamera uygulaması simgesine uzun dokunun ve Uygulama Bilgileri menüsünü başlatın.

Adım 2: İzinler'i seçin ve Kamera'ya dokunun.

1761236127807.webp

Adım 3: Yalnızca uygulama kullanılırken izin ver seçeneğinin yanındaki radyo düğmesini seçin, ardından hazırsınız.

Ardından, Uygulama Bilgisi'ni kapatın ve sistem genelinde kamera erişimini etkinleştirin. Hızlı geçiş menüsünü açmak için ana ekranda aşağı kaydırın. Kamera geçişini etkinleştirin ve hazırsınız.

4. Düzeltme : Kamera Uygulamasını Durdurmaya Zorla​

Sistem işlevlerindeki küçük aksaklıkları gidermek için telefonunuzu yeniden başlatabilirsiniz. Benzer şekilde, gecikmeleri ve rastgele hataları gidermek için Kamera uygulamasını yeniden başlatabilirsiniz. Yapmanız gerekenler şunlardır:

Kamera uygulaması simgesine uzun basın ve üst taraftaki i düğmesine dokunun. Kamera bilgilerini açın ve Durdurmaya Zorla'yı seçin.

Ana ekrana dönün ve Kamera uygulamasına dokunarak uygulamayı yeniden başlatın.

Arka planda başka bir uygulama kamera arayüzünü aktif olarak kullanıyorsa, Galaxy telefonlardaki birincil Kamera uygulamasıyla ilgili sorunlarla karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, bu uygulamalardan zorla çıkmanızı öneririz.

5. Düzeltme : Kamera Uygulaması Önbelleğini Temizle​

Diğer birçok Android uygulaması gibi, Kamera uygulaması da uygulama yükleme hızlarını ve genel performansı iyileştirmeye yardımcı olmak için arka planda önbellek verilerini toplar. Ancak, bozuk bir önbellek kamera hatası hatalarına yol açabilir, bu nedenle önbelleği temizlemeniz gerekir.

Adım 1: Kamera uygulaması simgesine uzun dokunun ve Uygulama Bilgileri menüsünü açın.

Adım 2: Depolama'ya gidin ve sağ alt köşedeki Önbelleği Temizle'yi seçin.

1761236149088.webp

Bundan sonra bir süre Kamera uygulamasını kullanarak hala hata verip vermediğini kontrol edin.

6. Düzeltme : Telefonunuzu Güvenli Modda Yeniden Başlatın​

Sorun, Samsung cihazınızdaki üçüncü taraf uygulamalardan birinden kaynaklanıyor olabilir. Güvenli Mod'u kullanarak sorunu kontrol edip düzeltebilirsiniz.

Adım 1: Telefonunuzu tamamen kapatın. Ardından, logo görünene kadar güç düğmesini basılı tutun.

Adım 2:
Logo göründüğünde, telefonunuz güvenli modda başlatılana kadar ses kısma düğmesini basılı tutun.

7. Düzeltme : One UI ve Kamera Uygulamasını Güncelleyin​

Galaxy telefonunuzdaki hatalı bir Android sürümü, kamera arayüzünde gecikme veya kamera arızası sorunlarına neden olabilir. Samsung son zamanlarda yazılım güncelleme sistemini geliştirdi. Ayrıca, aylık güvenlik yamaları düzenli olarak yayınlanıyor.

En son güvenlik yamalarını ve varsa bekleyen güncellemeleri yüklemenizi öneririz. Ayarlar > Yazılım Güncelleme bölümüne gidin ve en son One UI güncellemesini yükleyin. Kamera uygulamasının yeni bir sürümü de yüklenmiş olmalıdır.

Etiketler Etiketler
galaxy kamera başarısız düzeltme galaxy kamera çalışmıyor samsung kamera açılmıyor sorunu samsung kamera hatası çözümü samsung kamera sorunları çözümü
Geri
Üst Alt