Haber Son yıllarda çiftçilerin gözdesi oldu: Erzincan Ovası’nda hasat başladı

  • Google Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlpEren
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
  • 12
    💬 Bu Konuya 0 cevap yazıldı.
Son yıllarda çiftçilerin gözdesi oldu: Erzincan Ovası’nda hasat başladı

Doğu Anadolu Bölgesinin Çukurovası Erzincan’da kışın hayvan yemi olarak kullanılan silajlık mısırın hasadına başlandı.

ZoLyGF4UpUOG1Tkr_mUfrw.jpg

Erzincan’ın Çatalören köyünde çiftçi Emre Çimen, silajlık mısır hasadını gerçekleştirdi.
BAd78yhu0kOLDCDPSLI9XA.jpg

Son yıllarda Erzincan Ovası’nda kaba yeme alternatif olarak yoğun şekilde tercih edilen silajlık mısır, hem çiftçilere ek gelir sağlıyor hem de hayvancılığın gelişimine katkıda bulunuyor.
QtVvw5ySzkqRoDMLhyI0cg.jpg

İklim ve coğrafi yapısıyla verimli tarım arazilerine sahip Erzincan Ovası’nda üretici Emre Çimen’e ait yaklaşık 20 bin dönüm arazide silajlık mısır üretimi yapılıyor.
75-yjSukYkyd4iyI-biF1g.jpg

Bu üretimden elde edilen mahsul, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin yem ihtiyacının önemli bir kısmını karşılıyor.
qOHOHnCpCUW_rNVx9UkCxQ.jpg

Hasadı gerçekleştiren üretici Emre Çimen, sezon hakkında yaptığı değerlendirmede şu ifadeleri kullandı: "Bu yıl kış şartlarının erken başlaması ve geç bitmesi ile yağmurların zamansız yağması bazı sıkıntılar yaşatsa da şükürler olsun verimimiz gayet güzel. Erzincan’da silajlık mısır üretimi yapıyoruz. Mısırlarımızı biçerdöverlerle hasat ettikten sonra parçalayarak silaj havuzlarında sıkıştırıyoruz. Üstünün örtülmesiyle birlikte mayalanma süreci başlıyor. Bu işlem tamamlandığında silaj, hayvanlar için besleyici bir yem haline geliyor. Çiftliklerde katı yem olarak kullanılan silaj, hayvancılığa da büyük fayda sağlıyor. Herkese hayırlı hasatlar diliyorum, Erzincan için verimli bir sezon geçiriyoruz."
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt