Haber Tadı, rengi ve aromasıyla öne çıkan tescilli lezzet: Hasat mesaisi başladı

Tadı, rengi ve aromasıyla öne çıkan tescilli lezzet: Hasat mesaisi başladı

Türkiye'nin önemli kayısı üretim merkezlerinden Mersin'in Mut ilçesinde, hasat mesaisi başladı.

AKXJnFyAeEeRq-iH7SfG_w.jpg

Sahip olduğu iklim özelliğinden dolayı çok sayıda ürünün yetiştiği ilçede, coğrafi işaret tescilli kayısının hasadı sürüyor.
3yQjh4q-EkWzenCBwLLmEA.jpg

İşçiler, sabah erken saatlerde başladıkları mesailerinde olgunlaşan kayısıları özenle topluyor.
yDSxRSbyCkmAff5G3Tm2ew.jpg

Üreticilerden Ali Çavdar, AA muhabirine, tadı, rengi ve aromasıyla öne çıkan tescilli lezzette bu yıl verimin iyi olduğunu söyledi.
gKWyly-m20WpSns4xBdwHA.jpg

Sıcak hava nedeniyle kayısının erken olgunlaştığını belirten Çavdar, "Ürünlerimiz güzel, tüm üreticilerimize bol ve bereketli bir sezon diliyorum." dedi.
QjPkzqpJZ0uXQjzuCUaFAQ.jpg

Üretici Kutlay Emdirme de hava şartlarında olumsuz bir değişim olmazsa bereketli bir sezon geçireceklerini kaydetti.
 
Üst Alt