Haber Tekirdağ'da sahilin bir kısmına kırmızı yosun birikti

Tekirdağ'da sahilin bir kısmına kırmızı yosun birikti

Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar nedeniyle sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı.

vStlA-4dH0-tHqaAtfgHCA.jpg

Kentte iki gündür etkili olan poyrazla oluşan dalgalar, kıyıya yosun ve çeşitli atıklar sürükledi.Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, AA muhabirine, şiddetli rüzgarın kıyıya yosun topladığını söyledi.
JpahPtLcsEqRtSQl1UB94g.jpg

Yosunların herhangi bir zararının olmadığını belirten Tecer, "Yosunlar, çevre kirliliğinden kaynaklanmıyor. Kıyılarda zaman zaman yaşanan bir durum." dedi.Tecer, vatandaşların endişelenmesine ve korkmasına neden olacak bir durumun söz konusu olmadığını belirtti.
GNWmEqKoMkmpD2Hhc0tFEg.jpg

Tecer, "Kıyılarda biriken yosunların kötü koku dışında bir olumsuz etkisi olmaz. Şiddetli rüzgarlar oldukça bu görebileceğimiz bir durum." diye konuştu.
3ww0jidxw0uXhliFqgfDiQ.jpg

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu da kırmızı yosunların çevreye herhangi bir zararı bulunmadığını ve zaman zaman böyle görüntülerle karşılaştıklarını belirtti.
 
Üst Alt