Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Türk Mutfağı Haftası kapsamında geldiği Nevşehir'de yoğurt mayaladı. Türk yerel ürünlerinin tanıtımı için düzenlenen çalışmalar için hazırlanan "Anadoludakiler" belgesel serisi NTV'de yayımlanıyor.
Türk Mutfağı Haftası dolayısıyla Kapadokya Üniversitesi Fabrika Yerleşkesi'nde, "Anadoludakiler Kapadokya Pazarı" programı düzenlendi. Programa, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Nevşehir Valisi Ali Fidan, Kapadokya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Funda Aktan ve yabancı ülke temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. Açılışta konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Türk Mutfağı Haftası'nın bu yıl 4'üncüsünü kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Emine Erdoğan, programda yaptığı konuşmada, Nevşehir'in vadileri ve peri bacalarıyla adeta bir masallar diyarı olduğunu belirterek, kentin, bereketli topraklarıyla tarımın, büyüleyici doğasıyla da turizmin can damarı olduğunu söyledi. Nevşehir'in gastronominin de önemli duraklarından biri olduğunu ifade eden Emine Erdoğan, gelenekselleşen Türk Mutfağı Haftası vesilesiyle bir araya geldiklerini belirtti.
"GASTRO DİPLOMASİ ALANINDA BÜYÜK BİR GÜCE SAHİBİZ" Emine Erdoğan, "Türk mutfağı, dünya için halihazırda güçlü bir cazibe merkezidir. Gastronomi duraklarımız, önemli birer turizm motivasyonudur. Gastro-diplomasi alanında büyük bir güce sahibiz." ifadelerini kullandı.

Emine Erdoğan, programa ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadeleri kullandı:
"Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında bulunduğumuz Kapadokya'da bir mutlu haberi daha paylaşmanın sevincini yaşıyoruz. Kültür ve Turizm Bakanlığımız himayelerinde hazırlanan 'Yoğurt Uygarlığı' kitabının hayırlara vesile olmasını diliyorum. Yoğurdun kültürel mirasımızdaki yerini belgelerle ortaya koyan bu kapsamlı çalışmanın, gastrodiplomasi vizyonumuza önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Bu önemli eserle birlikte toprağımızın mayası, kültürümüzün taşıyıcısı olan yoğurdu korumak için gayret eden herkesi gönülden tebrik ediyorum. Geçmişten bugüne taşıdığı kadim değeri temsilen mayaladığımız yoğurdun da bereketle taşmasını ve sofralara şifa olarak ulaşmasını diliyorum. Katılımlarıyla bu anlamlı akşamı taçlandıran tüm kıymetli konuklara teşekkür ediyorum."

"ANADOLUDAKİLER" BELGESEL SERİSİNE DE DÖNÜŞMÜŞTÜ
Kalkınma Ajansı tarafından yerel ürünlerin tescilinden markalaşmasına ve pazarlamasına kadar tüm süreçleriyle desteklenen "Anadoludakiler" projesi belgesel serisine de dönüşmüştü. Ülke ekonomisine katkı sunan maharetli ellerin biricik hikayelerini "Anadolu'nun" eşsiz coğrafyasından görüntelerle anlatan "Anadoludakiler" belgesel serisi NTV'de yayımlanıyor.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için
Giriş yap veya üye ol.