Nasıl Yapılır? Xiaomi Mi Health ile Kameradan Nabız Nasıl Ölçülür?

  • Konbuyu başlatan CaN
  • Başlangıç tarihi
  • 481

CaN

admin
Mesajlar
1,504
Tepkime
4,682
Puanları
113
Konum
Türkiye
xiaomi-mi-health-uygulamasina-kameradan-nabiz-olcumu-geldi-2.jpg

Xiaomi Mi Health uygulamasına kalp ritim ölçer özelliği de eklendi. Artık telefonlardan ritim ölçülebilecek.

Akıllı saatler ve akıllı bileklikler yaygınlaşmadan önce, nabız ölçümü için akıllı telefonlardan yararlanılıyordu. Bazı modellerde kamera üzerinden nabız ölçüm desteği geliyordu. Bazı akıllı telefon modellerinde yer alan bu özellik zaman içerisinde yerini akıllı saat modellerine bıraktı.
Artık akıllı bileklikler ve akıllı saatlerde nabız ölçer var ve kolayca nabız ölçümü yapabiliyorsunuz. Her ne kadar dönem değişmiş olsa da Xiaomi, beklenmedik bir adımla akıllı telefonları için kalp ritim ölçme özelliğini kullanıma sundu. Bunun için Xiaomi Mi Health uygulamasına önemli bir güncelleme yayınlandı.
Güncelleme sonrasında uygulamayı kullanarak telefonlardan kalp ritim ölçümünü gerçekleştirmek de mümkün hale geliyor.

Xiaomi Mi Health Kalp Ritim Özelliği Nasıl Çalışacak?
Kalp ritim özelliğini kullanmak adına önce yeni güncellemeyi yüklemeniz gerekiyor. Güncellemeyi yüklemenizin ardından, sadece telefonun kamerasını kullanmak yeterli olacak.
Telefonun kamerasına parmağınızı bastıracaksınız. Flaş ışığı ve kamera sayesinde birkaç saniye sonra kalp ritminiz ekranda görüntülenecek. Ritim ölçme işlemi çok kolay bir şekilde gerçekleştirilebilecek ancak ne kadar doğru sonuçlar sunulacağı tartışılması gereken bir konu.
Akıllı bileklikler ve akıllı saatlerde de bu özellik var ve bir sensör aracılığıyla çalışıyor ama sensör aracılığıyla çalışan cihazlar bile her zaman % 100 doğru sonuçlar vermiyor.


Xiaomi Mi Health uygulaması aracılığıyla akıllı telefonlara eklenen bu özellik bir yazılım iyileştirmesi. Doğrudan donanım kullanılmadan yazılım ile yapılan bir işlem olması, sonuçların her zaman doğru olmayacağını gösteriyor.
Xiaomi böyle bir konuda bilgi vermedi. Yani doğruluk ya da sensörün çalışma sisteminin mantığı konusunda paylaşılan ek bir bilgi yok. Xiaomi Mi Health uygulamasının bu yönde geliştirilmesi de devam edecek. Bir başka iddia ise akıllı telefonlara ateş ölçme özelliğinin geleceği.
Tabii ki bunun için bir donanım artısı da gerekecek ama bir yandan da yazılım açısından uygulamanın güncellendiğini göreceğiz. Hangi telefonda böyle bir özellik kullanılır bilinmez fakat dediğimiz gibi yeni iddialar bu yönde. Zira artık kalp ritim ölçer standart hale gelmeye başladı.
 
Etiketler
kameradan mi health nabız nasıl ölçülür xiaomi
Üst Alt