Haber Yazın fiyatı 200 lirayı buluyor: En lezzetli dönemi

Yazın fiyatı 200 lirayı buluyor: En lezzetli dönemi

Eskişehirli balık satıcısı Battal Gazi Coşkun, en lezzetli dönemine giren sardalya, kefal, çupra ve levrek satışının arttığını belirtti.

G270XnPOfEy-So26q0-m6Q.jpg

Sıcakların artmasıyla birlikte balık çeşitlerindeki tercihler de mevsime bağlı olarak farklılık gösteriyor.
a-ZvacLZ-Eq9geWYW-Sd6w.jpg

Bu ayların ise sardalya ve kefalin en lezzetli zamanı olduğunu söyleyen Coşkun, bu balıkların kış aylarında 100-150 TL iken yaz aylarında bu fiyatların 200 ve üzerinde seyrettiğini, aynı zamanda ithal olan Norveç somonunun da kış aylarına göre yaz aylarında yüzde 50 fiyat artışı gösterdiğini belirtti.
6EcqOXdLYUipy_u87NeCMA.jpg

Balığın her zaman buzdolabında, buzun içinde bekletilmesi gerektiğini belirten Coşkun, "Dışarıda bekleyen balıklar kısa sürede bozulabilir.
Te7rSKATckSEeXwt2tqzZA.jpg

Bu nedenle balıkları dolabımda buz içerisinde muhafaza ediyorum. Buz, balığı sinek, böcek ve tozdan koruyup daha taze kalmasını sağlıyor" dedi.
aKh5vaaIiUCvL_y93ZTFEA.jpg

Vatandaşın taze balığı anlayabilmesi için nelere dikkat edilmesi gerektiğini dile getiren Coşkun, "Balığın gözlerinin parlak ve dışa doğru bombeli olması taze olduğunu gösterir bununla birlikte etine bakılmalı ve balığın derisinin parlak olması da yine taze olduğu anlamına gelir" dedi.
Ziyaretçiler Göremez, Görmek için Giriş yap veya üye ol.
 
Geri
Üst Alt